Vader en enthousiast sportman Arno Wissing maakte onderweg een aantal leuke foto's met de enthousiaste mountainbikers.
Vader en enthousiast sportman Arno Wissing maakte onderweg een aantal leuke foto's met de enthousiaste mountainbikers. PR

Grenzen verleggen tijdens vernieuwende sportdag van de Boomgaard

Onderwijs

‘S-HEERENBERG - Met nog enkele weken te gaan, sportvelden in onderhoud, atletiekbaan niet meer te reserveren en een zeer beperkt budget was het een hele kluif om een sportdag op te zetten voor de oudervereniging van basisschool de Boomgaard. Toch is het met een aantal fanatiekeling gelukt, en hoe! Vernieuwende onderdelen gaven extra schwung aan deze fantastische dag vorige week donderdag op het sportpark van FC Bergh.

“Wat hebben we genoten! Lachende kinderen, een ontspannen, sportieve sfeer en kinderen die hun grenzen verlegd hebben. Het is precies gelopen zoals we gehoopt hadden.” aldus Lotte Wijnands vanuit de oudervereniging. Met onder andere een aantal fanatieke ouders sloten ze de handen ineen en kwamen tot een leuk en vernieuwend concept!
“Alle voetbalvelden waren in onderhoud en met onze ideeën hadden we wel wat ruimte nodig. We benaderden Jos Marissink van FC Bergh die direct heel enthousiast en gastvrij reageerde. We waren van harte welkom op 30 juni! .” Er werd al snel duidelijk dat de sportdag een iets andere insteek zou krijgen. De onderbouw en de bovenbouw draaiden naast elkaar een programma af ieder op een veld. We stelden ons als doel dat de kinderen kennis zouden maken met verschillende sporten. Er zijn een aantal sportverenigingen benaderd voor het geven van clinics maar helaas bleek dit te kort dag. Gelukkig hebben we met een aantal sportieve ouders de clinics toch weten op te zetten.”

Mountainbiken
Tijdens een brainstormsessie opperde Jasper Kock dat mountainbiken erg gaaf zou zijn... Het idee werd direct uitgewerkt, een route gemaakt, proefgefietst en zelfs een alternatief maakte onderdeel uit van de route. Markant Outdoor, Welcom en Nijland fietsverhuur werkten mee aan de sportdag zodat ze 9 fietsen hadden en de gehele bovenbouw kon gaan kennis maken met het mountainbiken. De reacties waren overweldigend! De kinderen waren wisselend voor de start. “De een wat angstig, de ander enorm gemotiveerd.”
Toch kwamen ze allemaal blij terug en zijn er kinderen die echt grenzen verlegd hebben voor zichzelf. Reacties als: “Ik durfde eigenlijk niet maar heb het wel gedaan. Kwamen regelmatig voor en dat is wat je wilt.’

Weerbaarheidstraining
De groep wilde ook iets doen met weerbaarheidstraining. Contact werd gezocht met Charity Personal Trainer van CLC Sports die erg enthousiast reageerde! Met enorm veel enthousiasme kregen zowel de onderbouw als bovenbouw in kleine groepen op een speelse, enthousiaste manier een aantal enorm leuke spellen en hebben ze tevens kennis gemaakt met een stukje boksen! “Wat een enthousiasme, die kids, ik heb zelf ook enorm genoten” reageerde Charity naderhand enthousiast! Dit smaakt vast naar meer en is wat de Boomgaard betreft een echte aanrader!

Enthousiasme
Ook de overige onderdelen werden enthousiast ontvangen! De bovenbouw heeft gevoetbald, Indiaka gespeeld en kennis gemaakt met korfbal! De onderbouw mocht aan de slag met onder andere een uitdagende waterbaan, kregen voetbaltraining, konden lekker even springen op het springkussen van Gebra Infra, die kosteloos en al even enthousiast als de rest zijn springkussen beschikbaar stelde.

“Wij zijn iedereen enorm dankbaar dat we deze leuke sportdag neer hebben kunnen zetten. “Dit smaakt smaakt naar meer om volgend jaar wederom met vernieuwende onderdelen kinderen kennis te laten maken met verschillende sportieve onderdelen. Sporten is leuk, grensverleggend en gezond.”


Charity Peters met leerling Bink doet een oefening vanuit het onderdeel weerbaarheidstraining. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal