In het bijzijn van wethouder Henk Groote knipt één van de kinderen van de Zomerschool het lint van een vlaggenlijn door als startsein van de school. Foto: PR
In het bijzijn van wethouder Henk Groote knipt één van de kinderen van de Zomerschool het lint van een vlaggenlijn door als startsein van de school. Foto: PR

Feestelijke opening Zomerschool Montferland

Onderwijs

DIDAM - Bijna zestig kinderen komen dit jaar naar de Zomerschool Montferland in Bibliotheek Didam. Woensdag 27 juli was de feestelijke opening door wethouder Henk Groote. In zijn speech benadrukte de wethouder het belang van de Zomerschool en wenste hij de kinderen een leerzame én leuke tijd.

De kinderen speelden een belangrijke rol bij de opening van de Zomerschool. Alle groepen kleurden mee aan de vlaggenlijn die de wethouder mocht doorknippen. Arthur (10) en Rania (11) bestuurden het robotje Dash die de schaar naar de wethouder bracht. Het was een extra feestelijke schaar met het lint dat Maryam (10) geknutseld had. Met die mooie schaar knipte de wethouder samen met Maryam de lijn door.

 De Zomerschool is er voor alle Montferlandse kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vier weken lang staan lezen, schrijven, leren, spelen en samenwerken centraal. Iedere week heeft een thema; deze eerste week was het thema ‘feest’. Passend bij het thema zijn er workshops en uitstapjes. Deze feestweek maakten de jongste kinderen een krachtstok onder leiding van kunstenares Ineke van Geemen.

De Zomerschool wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. Het is de eerste keer dat de Zomerschool plaatsvindt in de nieuwe bibliotheek van Didam in Waverlo. Het is een gezellige drukte op de drie ochtenden van de Zomerschool. Ouderen die activiteiten hebben bij de Liemerije én bezoekers van de bibliotheek vinden hun weg tussen de kinderen. De bibliotheek is een perfecte plek voor deze Zomerschool; het is dé plek in Montferland waar taal en lezen centraal staan.

De Zomerschool Montferland is een nauwe samenwerking tussen Bibliotheek Montferland, gemeente Montferland en de welzijnsinstelling Welcom. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar met allerlei achtergronden én nationaliteiten doen mee aan deze editie van de Zomerschool. De kinderen wonen verspreid over Montferland; kinderen uit (de buurt van) ’s-Heerenberg komen naar Didam met een speciale Zomerschoolbus. Speciaal ingehuurde begeleiders zijn Pabo-studenten of studenten van een andere pedagogische opleiding. Daarnaast helpen vrijwilligers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal