Vier weken Zomerschool werde afgesloten met dans, ijs en goocheltrucjes. Foto: PR
Vier weken Zomerschool werde afgesloten met dans, ijs en goocheltrucjes. Foto: PR

Zomerschool Montferland succes

Onderwijs

MONTFERLAND - Donderdag 18 augustus was de laatste dag van de Zomerschool Montferland. De kinderen en begeleiders sloten samen de vier weken Zomerschool af. Het was een feestelijke ochtend met ijsjes, goocheltrucjes en dansen.

Aan deze zesde editie van de Zomerschool deden ruim zestig kinderen mee. Ze kwamen naar Bibliotheek Didam om te lezen, schrijven, leren, spelen en samenwerken. Dit jaar waren er creatieve workshops van kunstenares Ineke van Geemen, een workshop papier scheppen en een muziekworkshop van De Klankenkaravaan. In de laatste week kwam de brandweer op bezoek. Begeleiders zagen dat kinderen meer zelfvertrouwen kregen en dat hun woordenschat groter werd. Kinderen leerden soms ook onverwachte nieuwe dingen, zoals de stoelendans.
Zomerschool Montferland is een nauwe samenwerking tussen Bibliotheek Montferland, Gemeente Montferland en de welzijnsinstelling Welcom. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar met allerlei achtergronden én nationaliteiten doen mee aan deze editie van de Zomerschool. Het is de eerste keer dat de Zomerschool Montferland in Waverlo is; de nieuwe locatie van Bibliotheek Didam. Speciaal ingehuurde begeleiders zijn Pabo-studenten of studenten van een andere pedagogische opleiding.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal