De bibliotheek is klaar voor de kinderboekenweek. Foto: PR
De bibliotheek is klaar voor de kinderboekenweek. Foto: PR PR

Gi-ga-groene Kinderboekenweek!

Onderwijs

‘S-HEERENBERG/DIDAM - Van 5 tot en met 16 oktober is het Kinderboekenweek. Dit jaar staan kinderboeken over planten, dieren en het klimaat centraal. Bibliotheek Montferland organiseert twee gi-ga-groene feestmiddagen. Voor kinderen tot en met 4 jaar zijn er voorleesochtenden.

 De Kinderboekenweek start met de feestmiddag in ’s-Heerenberg op woensdag 5 oktober van 14:30 tot 16:30 uur.
Een week later is het feest in Bibliotheek Didam; op woensdag 12 oktober van 14:30 tot 16:30 uur.
Tijdens de feestmiddagen kunnen kinderen luisteren naar verhalen, kleuren, spelen en speuren. Kunstenares Ineke van Geemen geeft een groene workshop en kinderen worden geschminkt. De toegang is gratis. Iedereen is welkom, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.
Kinderen tot en met 4 jaar en hun (groot)ouders ontdekken gi-ga-groene boekjes bij Boekjes&Babbels. Deze voorleesochtend is op dinsdag 4 oktober in Bibliotheek Didam en op dinsdag 11 oktober in Bibliotheek ’s-Heerenberg. De BoekStartcoach van de bibliotheek leest voor van 10:00-10:45 uur. In de Kinderboekenweek geeft de bibliotheek bovendien Voorleesgidsen cadeau. Daarin staan boekentips voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters.
Tijdens de Kinderboekenweek staan gi-ga-groene boeken in het zonnetje. De bibliotheek helpt kinderen bij het vinden van een boek. Vlak voor de Kinderboekenweek worden de Gouden Griffel en het Gouden Penseel uitgereikt voor de best geschreven en mooist geïllustreerde kinderboeken van vorig jaar. De winnende én genomineerde boeken zijn te bekijken en – na de Kinderboekenweek – te leen in de bibliotheek!
Op de website van de bibliotheek staat meer informatie over de Kinderboekenweek, de feestmiddagen, Boekjes&Babbels én boekentips:


www.bibliotheekmontferland.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant