Afbeelding

Vaak bu’j te bang

Opinie

Karel en ik verwonderen ons regelmatig over de bangmakerij in de media. Elke dag verschijnen er wel berichten over dreigingen die ons boven het hoofd hangen. Als je dat toch allemaal serieus neemt, heb je geen leven meer!

Het begon vorige week met een bericht over een muggenplaag. Nou weet 1 mug in een straal van 10 km mij al te vinden, dus dat vind ik geen fijn nieuws. We gaan het wel zien. Of niet.

En toen hoorden we dat het water in de Maas zo vervuild raakt, dat de kwaliteit van drinkwater in gevaar komt. Weet je trouwens dat het schoonste water van Nederland in Zeddam gewonnen wordt? Daar profiteren we in Didam helaas niet van, het blijft aan de andere kant van de bult.

Wie een iPhone 12 wil kopen, kan daar maar beter nog even over nadenken. Mogelijk zendt het toestel te veel elektromagnetische straling uit. 

Wat ik wel echt eng vind, is de vriendschap tussen Putin en Kim Jong-un. Twee ongeleide projectielen zouden zomaar van alles in de ruimte kunnen schieten. Maar hopen dat we daartegen genoeg intelligente afweer hebben.

Tja, en dan rukken de termieten ook nog op. De diertjes, die eruitzien als witte mieren, kunnen razendsnel een houten huis opeten. Geen goed nieuws voor de houtskeletbouw en de houten tiny houses...

Deze week krijgen wij als 60-plussers weer een brief voor de coronaprik, er kan zomaar weer een opleving van het virus komen.

Zeven van de tien woningbranden ontstaan door menselijk handelen. Opladers zijn de grote boosdoener. Laad nooit de accu van je step of minifiets op in de slaapkamer, maar in de schuur, met een rookmelder. Ook het opladen van andere elektrische apparaten is link. Zijn drogers niet ook gevaarlijk.

Dat is de oogst van één week. En dan hebben we natuurlijk nog de opwarming van de aarde en de stijgende zeespiegel, waardoor alle Afrikanen in Nederland wil komen wonen, de pensioenen die opraken, de inflatie, het toenemende gebrek aan zorgpersoneel, onderwijzers en politieagenten dat voor grote problemen gaat zorgen, sommige medicijnen die niet meer leverbaar zijn en de zorg die in het algemeen onbetaalbaar wordt.

Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest, dus wij laten ons niet leiden door pessimistische gedachten!

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal