Afbeelding
Foto: PR

Met de huurauto naar Toscane: zorgeloos op naar het sprookjeslandschap

Partnerbijdrage

Het wordt vaak terecht omschreven als sprookjeslandschap en zij die er wel eens geweest zijn wilden er nooit meer weg: Toscane. Je rijdt er binnen twee dagen naartoe, maar doe je dit met je eigen auto of een huurauto? De laatste optie blijkt in veel gevallen aantrekkelijker. 

Makkelijk een auto huren

Natuurlijk, met een ticket vanaf Eindhoven richting Pisa ben je er in anderhalf uur. Maar vliegen is bij lange na niet zo duurzaam als met de (elektrische) auto. Bovendien zie je onderweg veel meer als je een auto huurt. Dat maakt van de vakantie meer een avontuur. Is het vertrekpunt Eindhoven, dan kom je met het intikken van de zoekterm Auto huren Eindhoven al snel terecht bij het populaire Autohopper. Deze verhuurservice vraagt niet om een creditcard, heeft de optie van reclame op de wagen om de kosten te drukken en regelt verder alles voor je. Denk bij dat laatste aan verzekering, wegenbelasting en reiniging. Overigens wordt de reiniging pas doorbelast op het moment dat de auto niet ‘schoon’ wordt opgeleverd.

De Italiaanse wegen

Er wordt vaak in horror-termen gesproken over het Italiaanse verkeer, maar in de praktijk zijn het alleen de grote steden waar je liever niet rondrijdt. Het asfalt kan wel scheuren en gaten vertonen, wellicht is dat wel een reden om niet met je eigen auto op pad te gaan, maar voor Autohopper te kiezen. De rijstijl is er verder wat chaotischer, de rotondes rommelig en inhalen voor een bocht of heuvel is geen uitzondering. Rij daarom defensief en behoedzaam. Ook al is het niet zo dat er totale anarchie op de Italiaanse wegen heerst: vaak is men even chaotisch als hoffelijk. Pech onderweg? We hopen dat het je niet overkomt, maar Nederlandse pechhulp is altijd in de buurt. 

Met een groep op pad? Dan is huren zelfs raadzamer

Ga je met een groep richting het zuiden, dan is de huuroptie zelfs nog beter. Niet alleen omdat je eigen auto dan even vakantie heeft. De auto krijgt op die afstand van 1500 kilometer wel meer te verduren dan alleen brandstofverbruik. Hoe bereken je de prijs van onderhoud, wegenbelasting, verzekering door als er twee weken lang een paar vrienden mede van je auto gebruikmaken? Moeilijk. Met een huurauto verdeel je de kosten gewoon gelijkmatig. 

Wonderlijke lappendeken

Zo ga je zorgelozer op pad richting het sprookjeslandschap vol olijfboomgaarden, graanvelden, cipressen en alle andere kenmerken van de wonderlijke, natuurlijke lappendeken die Toscane is. Op elke heuvel staat wel een klein huisje, een buurtschap of zelfs hele Etruskische steden. Arezzo, San Gimignano, Pienza, Montepulciano, ze zijn allemaal op schitterende wijze op letterlijke hoogtepunten gebouwd. Vaak parkeer je er trouwens buiten het stadscentrum. Veel plezier tijdens je roadtrip!

Dit artikel wordt u aangeboden door Autohopper.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal