Afbeelding
Foto:PR

Het belang van een goed arbobeleid

Partnerbijdrage

Een goed arbobeleid is niet alleen volgens de wet verplicht, ook biedt het voordelen voor zowel u als uw werknemers. Door te werken in gezonde en veilige werkomstandigheden krijgen uw werknemers met minder ongevallen en ziekte te maken. Daarnaast beperkt u als werkgever de verzuimkosten. Een goed arbobeleid is dan ook ideaal voor alle partijen. 

Het doel van goed arbobeleid

Met het voeren van een uitstekend arbobeleid zorgt u ervoor dat uw werknemers gezond en veilig aan het werk gaan. Dit zorgt voor minder ongezonde en gevaarlijke situaties op de werkvloer, waardoor er minder gezondheidsschade en ongelukken ontstaan. Dit bespaart hoge vervangings- en ziektekosten en verzekeringspremies. Bovendien zijn gezonde en gemotiveerde medewerkers productiever binnen het bedrijfsproces. U beperkt met een goed arbobeleid niet alleen lichamelijke aandoeningen en ongelukken, maar ook werkstress, oftewel psychosociale arbeidsbelasting. Voorkomen is beter dan later schade moeten vergoeden. 

Hoe voert u goed arbobeleid?

Op basis van de Arbowet bent u verplicht om een basiscontract met een arbodienst aan te gaan om goede werkomstandigheden te creëren op de werkvloer. Iedere werkgever dient namelijk zieke werknemers op de juiste wijze te begeleiden en een goede voorlichting te geven over de risico´s in het werk. Een arbodienst adviseert uw bedrijf over de arbeidsomstandigheden en het verzuim. Zo beoordeelt een arts van de arbodienst in hoeverre een werknemer ziek is en of hij of zij in staat is om andere werkzaamheden binnen het bedrijf te verrichten. Andere deskundigen binnen de arbodienst zijn de arbeids- en organisatiedeskundige, de arbeidshygiënist en de veiligheidsdeskundige. 

De beste arbodienst vinden

Let er bij het aangaan van een contract dat u voor een gecertificeerde arbodienst kiest. De gecertificeerde arbodiensten staan vermeld bij de Stichting beheer certificatieregeling arbodiensten (SCBA). Binnen de lijst met gecertificeerde arbodiensten ziet u direct over welke specialiteiten een bepaalde arbodienst beschikt. 

Vind de juiste arbodienst bij HR Navigator

Het voeren van een goed arbobeleid biedt voordelen voor eenieder binnen het bedrijf; van de directie tot de medewerkers en zelfs uw cliënten. Niet alleen blijven uw medewerkers gezond, ook straalt u een positief bedrijfsimago uit. Op de website van HR Navigator vindt u op een gemakkelijke manier de arbodienst die beste bij uw onderneming past. Na het invullen van uw gegevens, stuurt HR Navigator u offertes van de beste arbodiensten uit de regio. U kunt vervolgens eenvoudig deze diensten met elkaar vergelijken, zodat u met een passende arbodienst in zee gaat. Bent u benieuwd welke arbodienst bij u past en wat de kosten voor een goed arbobeleid zijn? Bekijk dan meteen het aanbod op de website. 

Dit artikel wordt u aangeboden door HR Navigator. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal