Afbeelding
Foto:PR

De rol van notarissen wordt onderschat

Partnerbijdrage

Heb jij al je juridische zaken geregeld bij de notaris? Voor een groot deel van de inwoners van Nederland is er op dit vlak namelijk winst te behalen. Helaas gaan zij alleen naar de notaris wanneer het echt nodig is, bijvoorbeeld om een leveringsakte te ondertekenen. Terwijl dit slechts een van de vele redenen is om bij een notaris langs te gaan. 

Liever niet nadenken over juridische zaken

Veel mensen schieten spontaan in de stress wanneer ze termen als “juridische overeenkomst”, “akte” en “huwelijkse voorwaarden” horen. Mede daarom zijn ze huiverig om een afspraak bij de notaris te maken. Terwijl zij de taken juist van je overnemen zodat je er zelf niet te veel over na hoeft te denken. Notarissen spelen een essentiële rol in het draaiende houden van onze samenleving. Dat niet alleen, want ze staan ook nog eens aan de kant van de doorsnee burger. Daarom is het eigenlijk onbegrijpelijk dat zo weinig mensen een beroep doen op het veelvoud van taken dat de notaris op zich neemt. 

De notaris maakt jouw testament rechtsgeldig

Inwoners van Nederland zijn doorgaans erg gesteld op hun vrijheid. Daarom is het vreemd dat slechts een klein deel van de bevolking over een testament beschikt. Terwijl dit bij uitstek een manier is om jouw wensen te laten noteren. Daarnaast is de aanwezigheid van een testament erg prettig voor nabestaanden. Iedereen kent verhalen over families die jarenlang ruziën over de erfenis. In een aanzienlijk aantal gevallen is de band tussen familieleden onherstelbaar beschadigd. Ontzettend zonde, vooral wanneer je bedenkt dat een simpel document de oplossing is. Het opstellen van een testament kost helemaal niet zoveel geld. Bovendien leidt een notaris je door het proces. Kies voor de beste prijs: notarissen vergelijken via deze link

Leg juridisch vast wie je partner is

Een aantal decennia geleden was het huwelijk de enige methode voor koppels om hun band juridisch vast te leggen. Daarnaast keken grote delen van de samenleving neer op geliefden die samenwonen zonder getrouwd te zijn. Inmiddels is dat allemaal anders. Gelukkig maar, want het geeft ons alleen maar meer vrijheid. Desondanks is het wel belangrijk om het gebrek van een huwelijk op te vangen wanneer jullie besluiten om het leven samen door te brengen. Want hiermee voorkom je dat jouw partner met lege handen komt te staan wanneer je plotseling komt te overlijden. Het samenlevingscontract en het geregistreerd partnerschap zijn mooie alternatieven. De notaris is de enige met de bevoegdheid om dergelijke documenten rechtsgeldig te maken. 

Dit artikel wordt u aangeboden door DeGoedkoopsteNotaris.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal