Comedy-dinershows in De Gracht


<p>Bert Keurentjes staat binnenkort met Comedy in De Gracht in De Gracht in &#39;s-Heerenberg. (foto: Roel Kleinpenning)</p>

Bert Keurentjes staat binnenkort met Comedy in De Gracht in De Gracht in 's-Heerenberg. (foto: Roel Kleinpenning)

Comedy-dinershows in De Gracht

  Politiek

Stand-upcomedian Bert Keurentjes merkte dat de Achterhoek en de Liemers ondervertegenwoordigd zijn als het om comedy gaat. Hij is er trots op om dit najaar in elk geval twee dinershows in Eetcafé en Zalencentrum De Gracht in ‘s-Heerenberg te mogen houden. “Het cirkeltje is daarmee een beetje rond.”

door Hans Hissink

‘S-HEERENBERG - Geboren en getogen Achterhoeker Bert Keurentjes, die nu al enige tijd in Elst woont, merkte op een gegeven moment dat hij wel grappig gevonden werd. Lang liep hij met het idee rond met om het eens als stand-upcomedian te proberen. “De midlifecrisis heeft mij het laatste zetje gegeven,” zegt Bert gekscherend. “Veel mensen kunnen dit. Je hebt meer durf dan talent nodig. Je wilt uiteraard wel dat mensen om je lachen. Voor mij is het begonnen als hobby, maar nu begint het langzaam meer dan dat te worden.”

Debuut

Vorig jaar november maakte Bert zijn debuut op het podium in het Comedyhuis in Utrecht. Inmiddels heeft hij overal in het land opgetreden, waarbij hem opviel dat de Achterhoek en Liemers ondervertegenwoordigd zijn in de comedywereld. “Het verbaasde mij dat er daar nauwelijks comedy is. Toen kwam ik zelf met het idee om iets te organiseren. Kort na de zeer geslaagde eerste editie van Comedy in Doetinchem in de Gruitpoort werd ik benaderd door Chantal van De Gracht in ’s-Heerenberg om daar ook iets te gaan houden. Hartstikke mooi natuurlijk. Voor mij is het heel speciaal om in mijn geboortestreek iets neer te zetten. Het cirkeltje is daarmee een beetje rond.”

Mannenwereldje

Tijdens de twee dinershows geven telkens vijf of zes komedianten een optreden van tien minuten. Tussen de comedy door kunnen toeschouwers genieten van een heerlijk driegangendiner. Het zijn niet de minsten die naar De Gracht komen. “Ik had in een Facebookgroep voor komedianten een oproep geplaatst en was best verrast dat Floris de Vree en Stamatios Doulis reageerden. Zij zijn professioneel met comedy bezig, maar vinden het allebei leuk om in ‘s-Heerenberg te spelen. Ik wilde op iedere avond een dame erbij; dat is ook gelukt. Het is namelijk best een mannenwereldje.”

Uitverkocht

Bert Keurentjes praat als Master of Ceremonies de avonden aan elkaar. “Ik probeer samen met de comedians de stemming erin te brengen. Hopelijk wordt het een groot succes en wil De Gracht door na de eerste twee avonden. De eerste show op zaterdagavond 17 oktober is al uitverkocht.” Comedy in De Gracht vindt plaats op de zaterdag 17 oktober en zaterdag 31 oktober. De ontvangst is vanaf 18.00 uur en het driegangendiner vangt aan om 18.30 uur. Kaarten kunnen voor € 29,95 per avond gekocht worden door te bellen naar 0314 - 661 989 of te mailen naar info@degracht.com.

eetcafedegracht.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden