Afbeelding

D66 Montferland presenteert kandidatenlijst

Politiek

MONTFERLAND - De leden van D66 Montferland hebben de kandidatenlijst voor aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 vastgesteld. 

Eerder werd Freddy van Dijken al gekozen als de nieuwe lijsttrekker van D66 Montferland. Van Dijken was de afgelopen vier jaar fractievoorzitter van de partij. De lijst kent twaalf kandidaten, uit verschillende kernen en met verschillende achtergronden. Freddy van Dijken: “Ik ben bijzonder blij dat we met een lijst van twaalf enthousiaste mensen de verkiezingen in kunnen gaan. De volgende stap is het samenstellen van het verkiezingsprogramma. We gaan verder met de dingen die we de afgelopen tijd hebben aangekaart en aan de slag met onderwerpen waar we ons sterk voor willen maken.”
Op dit moment is D66 vertegenwoordigd in de gemeenteraad met twee van de 25 raadszetels. Deze raadsperiode deed D66 voor het eerst in de geschiedenis van de gemeente Montferland mee in de coalitie. De lijsttrekker van 2018, Ruth Mijnen, is wethouder namens D66 in het huidige college, zij staat nu op plaats drie op de lijst. Op plaats twee staat Mark Heebing, die nu ook raadslid is. Op plaats vier staat Timo Otten uit Beek, die recent benoemd is als fractievolger. Guido Seegers uit ’s-Heerenberg, nu ook al fractievolger, staat op vijf. Op nummer zes staat Sofia Oudmeyer-Carbajo uit Didam. De rest van de lijst is: 7. Rob Harmsen (‘s-Heerenberg), 8. Julia de Bruijn-Politiek (Zeddam), 9. Niels Wiendels (Didam), 10. Stan Hellegers (Beek), 11. Jan Fokkinga (Azewijn), 12. Freek van der Duin (’s-Heerenberg).
D66 wil het positieve resultaat van 2018 op 16 maart 2022 bij de gemeenteraadsverkiezingen overtreffen.
“We willen verder in de coalitie, want die positie kan voor ons het verschil maken”, vertelt Van Dijken, die hoopt dat D66 Montferland gaat groeien: “Ik hoop dat de fractie groter gaat worden, met meer raadsleden. Ik denk dat drie tot vier zetels haalbaar moet zijn voor D66.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant