Wethouder Henk Groote. Archieffoto: PR

Wethouder Henk Groote. Archieffoto: PR

Wethouder Henk Groote legt zijn functie neer

Politiek

DIDAM - Op dinsdag 21 november heeft wethouder Henk Groote (Lijst Groot Montferland) aangegeven zijn functie per direct neer te leggen. Reden hiervoor is dat de wethouder geen vertrouwen meer voelt van een deel van de gemeenteraad, waardoor hij zijn functie niet meer goed kan uitoefenen.

In de vergadering van 2 november jl. is er door een aantal leden van de gemeenteraad een motie van wantrouwen tegen wethouder Groote ingediend. In deze motie is hij beticht van liegen. Deze motie werd aangehouden omdat er nog een onderzoek naar deze casus liep.  “Na de raadsvergadering ben ik veel aangesproken door collega’s in de regio en door inwoners’. De aantijgingen die in de motie staan zijn niet waar en raken mij persoonlijk erg. Hierdoor heb ik, met pijn in mijn hart, dit besluit genomen”, aldus Henk Groote. 

Burgemeester De Vries reageert namens het college: “Wij zijn Henk dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor de Montferlandse samenleving. Eerst als raadslid en fractievoorzitter en later zeker ook als wethouder. Wij hopen dat hij deze teleurstelling een plek kan geven en wensen hem alle goeds in de toekomst!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal