<p>Myron Peters van Kilder probeert op acrobatische wijze zijn tegenstanders te slim af te zijn. (bron: Theo Kock)</p>

Myron Peters van Kilder probeert op acrobatische wijze zijn tegenstanders te slim af te zijn. (bron: Theo Kock)

(Foto: Theo Kock)

'Directe handhaving zou goed zijn'

  Sport

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema’s ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

Naam Myron Peters

Woonplaats Wehl

Geboortedatum 18 juli 1997

1. Club en positie Ik ben altijd verdedigende middenvelder of centrale verdediger geweest, maar dit seizoen speel ik op linkshalf bij Kilder. Niet mijn sterkste plek, maar trainer Marcel Lucassen zet mij daar neer omdat de spelers om mij heen diepgang hebben en ik eerst verdedigend denk.
2. Familie Ik woon bij mijn ouders, John en Monique. Mijn zus Lynn is het ouderlijk huis al uit. Mijn vriendin heet Carlijn.
3. Beroep In Den Bosch volg ik het tweede en laatste jaar van de opleiding Logistiek Management. Uiteindelijk wil ik een functie in de supply chain. Na dit jaar hoop ik op een combi van werk en een hbo-bacheloropleiding afronden.
4. Muziek Bijna alles is mooi. Alleen met hardcore heb ik niets. Voor corona ging ik soms naar technofestivals, maar ook voor Nederlandse en Spaanse muziek ben ik in.
5. Hoogte- en dieptepunt Mijn mooiste seizoen was in Groesbeek bij Achilles’29 A1. Van Concordia Wehl maakte ik de overstap naar de jeugdopleiding van hun proftak, omdat ik wilde zien wat er in zat. Dat seizoen trainde ik mee met de beloften, speelden we tegen Jong De Graafschap en Jong AZ en zelfs oefenduels tegen BVO’s. Voor mij bleef het bij dat ene jaar. Ik ging terug naar Concordia met hoge verwachtingen, maar terug in Wehl lukte het niet in het eerste. Ook in het tweede had ik het lastig. Ik ging mij zelfs afvragen of voetbal wel leuk is. Gelukkig bood Kilder uitkomst. Ik speel er nu vier jaar en heb geen seconde spijt van deze stap.
6. Beste speler Cristiano Ronaldo en Sergio Ramos. Natuurlijk is Lionel Messi geweldig, maar de mentaliteit van Ronaldo en Ramos spreekt mij meer aan.
7. Televisie Kijk ik weinig. Interessant om te volgen is de MotoGP. Probleem is alleen dat de races vaak op zondag om 14.00 uur starten en ik dan voetbal.
8. Social media Twitter, Instagram en Facebook heb ik allemaal. Ik volg online het amateurvoebal en de MotoGP. Daardoor weet ik na een voetbalpot al snel welke coureur de race heeft gewonnen. Het is minder leuk om dan ’s avonds de opgenomen race terug te kijken. Misschien moet ik minder lang in de kantine blijven.
9. Angst Hoogtes. Al helemaal als ik op eigen kracht de top moet bereiken. Zodra ik voor de trap van een glijbaan sta, loopt de stront bijna langs mijn benen. In een achtbaan stappen waarin je goed vast zit, gaat mij nog beter af.
10. Vakantie Sardinië, Ibiza en Zakynthos zijn mijn laatste vakantieplekken. Ik houd van zonvakanties. In de ochtend mag er een activiteit zijn, maar ’s middags en ’s avonds wil ik eten, drinken en genieten.
11. Ambitie Directe handhaving zou een goede prestatie zijn. We hebben twee jaar in de vijfde klasse gespeeld en daarvoor een jaar in de vierde klasse. Het is lastig inschatten waar Kilder staat.

Roel Tomassen

'Ging mij zelfs afvragen of voetbal wel leuk is'

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden