DVC '26-voetbalster Merel van Wanrooij (11) op De Toekomst in Amsterdam. (foto: Maurits van Aalst)
DVC '26-voetbalster Merel van Wanrooij (11) op De Toekomst in Amsterdam. (foto: Maurits van Aalst) (Foto: Maurits van Aalst)

Merel wil voor Ajax Vrouwen spelen

  Sport

Vanaf midden februari komt ze in de competitie weer uit tegen clubs als Arnhemse Boys Schuytgraaf, Sportclub Westervoort, DZC '68, DCS en OBW, maar woensdag 24 januari trof Merel van Wanrooij uit Didam een tegenstander van een heel ander kaliber. Op Sportcomplex De Toekomst in Amsterdam, onder de rook van de Johan Cruyff Arena, nam de voetbalster uit de JO11-1G van DVC '26 het op tegen de JO10-1 van Ajax.

AMSTERDAM/DIDAM - Het waren niet de minsten die Merel in de kerstvakantie uitriepen tot één van de twee beste voetbalsters tijdens de Indoor Ajax Vrouwen Clinic, georganiseerd door Ajax Camps & Clinics. De uitverkiezing door Ajax Vrouwen Stefanie van der Gragt, die in de zomer van 2017 Europees kampioen werd met het Nederlands vrouwenvoetbaleftal, en Kay-lee de Sanders betekende dat de Didamse voetbalster, die eerder deze maand 11 jaar werd, werd uitgenodigd om het met het Ajax Clinics Selectieteam op te nemen tegen de JO10-1 van de Amsterdamse voetbalgrootmacht. "Tijdens de clinic deden we trainingsoefeningen en speelden we partijtjes. Het was een superleuke dag", zegt Merel, fan van de Ajax Vrouwen en de mannen van De Graafschap, enkele weken later op weg naar De Toekomst. Sinds de mini's van de Didamse voetbalvereniging voetbalt ze nagenoeg alleen met en tegen jongens. "DVC heeft meisjesteams, maar daarin heb ik nog nooit gespeeld", zegt de voetbalster, die ook veel met haar broers Koen (12 jaar; DVC '26 JO13-1) en Mats (bijna 8 jaar; DVC '26 JO8-1) voetbalt. Dol op voetbal, liep ze al als 'players escorte' met haar favorieten het veld op voorafgaand aan wedstrijden van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal en de Superboeren. In de toekomst hoopt ze zelf vergezeld door pupillen het veld te betreden: "Het is mijn droom om bij de Ajax Vrouwen te voetballen." Niet alleen met haar voetbalavontuur op De Toekomst, is Merel op de goede weg haar droom te verwezenlijken. De Didamse maakt deel uit van de regioselectie Zuid-Holland van het landelijke talentenplatform Jonger Oranje die op vrijdag 9 februari, voorafgaand aan de Eredivisie Vrouwen-wedstrijd tussen ADO Den Haag en Achilles '29, strijdt tegen de regioselectie Noord-Holland. De middag op het sportcomplex van de Amsterdamse recordkampioen, waar deze woensdag onder anderen de oud-Ajacieden Michael Reiziger, Winston Bogarde, Aron Winter en 'Mister Ajax' Sjaak Swart hun gezicht laten zien, begint voor Merel met een uitgebreide warming-up onder leiding van Ajax-jeugdtrainers. Waar de Didamse in de reguliere competitie als meisje nog wel eens kan rekenen op onderschatting, is daarvan vandaag geen enkele sprake. De jongens van Ajax JO10-1 hebben niet het gevoel 'het meisje met de krulletjes wel even te verslaan'. Merel onderschept passes van de Amsterdamse talenten en maakt zo hun aanvallen onschadelijk. Ajax JO10-1 wint de vier wedstrijden, die elk een goed kwartier duren, zij het met het kleinste verschil. En bijna scoort de Didamse, ware het niet dat de Ajax-doelman, die een kop groter is, de bal net wegtikt, voor zij die kan aannemen...

Meer berichten