Organisatoren van het toernooi, met, staand als tweede van links, Dion Steenbergen. (Foto: PR)
Organisatoren van het toernooi, met, staand als tweede van links, Dion Steenbergen. (Foto: PR)
sport

Aanstaande zaterdag Tijmen toernooi: ‘Iedereen doet mee!’

Sport

‘s-Heerenberg - Het is al bijna drie jaar geleden dat Tijmen kwam te overlijden en nog altijd is zijn nagedachtenis springlevend. Niet alleen vanwege de ‘Tijmen cave’, een speelhonk in de kantine van FC Bergh, maar ook door het voetbaltoernooi dat zijn naam draagt. 

‘S-HEERENBERG - Aankomende zaterdag, 21 augustus, vindt wederom het internationaal voetbaltoernooi plaats op het sportpark van voetbalvereniging FC Bergh. Het toernooi draagt de naam van Tijmen Steenbergen, de toen 13-jarige jongen die onfortuinlijk kwam te overlijden bij een voetbalwedstrijd drie jaar geleden. Diverse teams van jongens onder de 15 jaar uit nationale en Duitse competitie geven acte de presence dit jaar.

door Marlous Velthausz 

Verbinder

Vlak na zijn overlijden werd besloten om de stichting ‘Tijmen voor het goede doel’ op te richten. De stichting heeft als voornaamste doelstelling om zo veel mogelijk kinderen de mogelijkheid te kunnen bieden om samen te spelen, te bewegen en plezier te maken. “Want”, zo zegt voorzitter Dion Steenbergen en tevens vader van Tijmen, “het motto van hem was dan ook: ‘Iedereen doet mee!’ Zonder enige uitzondering. Tijmen was een verbinder en dat gedachtegoed willen wij blijven verspreiden.” 

‘Het moet een plek worden waar iedereen welkom kan zijn om te spelen, ongeacht of je lid bent van de vereniging’

Speelveld

Een van de grootste wensen is de komst van een speelveld bij het terrein van FC Bergh. “Het moet een plek worden waar iedereen welkom kan zijn om te spelen, ongeacht of je lid bent van de vereniging”, aldus Steenbergen. “Tijmen had zich er ongetwijfeld ook thuis gevoeld.”

Belangeloos

Tijdens het toernooi van aanstaande zaterdag zullen diverse teams belangeloos meewerken. Nationale teams als AFC Ajax, PSV en De Graafschap en internationale teams als Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen prijken onder meer op het affiche. Bezoekers zijn gedurende de dag vrij om een donatie te doen aan de stichting of ze kunnen deelnemen aan de loterij. Voor de prijs van slechts 1 euro kan er al kans gemaakt worden op verschillende prijzen, zoals een televisie, een fiets of voetbaltenues.

Geldig coronabewijs 

Het toernooi begint aanstaande zaterdag om 10.30 uur op sportpark Marinus van Rooijen en is voor iedereen toegankelijk. Wel dient er rekening te worden gehouden met de geldende coronamaatregelen. Zo mogen er maximaal 750 bezoekers op het terrein aanwezig zijn en wordt iedereen bij binnenkomst gecheckt op een geldig coronabewijs. Vanaf 16.00 uur zal de finale gespeeld worden. Rond dat tijdstip zal ook de uitslag van de loterij bekend worden gemaakt. Meer info op tijmenvoorhetgoededoel.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal