Ankie Kramer benoemd tot erelid. Foto: Robin Sommers
Ankie Kramer benoemd tot erelid. Foto: Robin Sommers Robin Sommers Fotografie

Volgende rit naar Duitse Hanzesteden

Sport

‘S=HEERENBERG - Bad Bentheim, Osnabrück, Minden, Bodenwerde, Göttingen en Paderborn zijn de Duitse Hansesteden, die de route vormen van de grote tocht van Bergh in het Zadel in 2023. Het wordt een pittige tocht van 1.100 kilometer, verdeeld over zeven etappes van zo’n 165 kilometer. Ook in 2023 zal er waarschijnlijk in groepen gefietst worden.

Het bestuur en de routecommissie met onder meer Theo Dijkman, Harry Derksen en Hans Torny zijn inmiddels druk bezig om de route uit te zetten en overnachtingsplaatsen te zoeken voor de naar schatting ruim honderd fietsers en begeleiders die van 13 tot en met 20 mei vanuit ’s-Heerenberg naar Duitsland en terug zullen fietsen.

Endeldarm
Er wordt gefietst om geld in te zamelen voor het onderzoek van Prof. Dr. Hans De Wilt van het Radboud/UMC naar de mogelijkheid om bij endeldarmkanker de endeldarm te sparen met preoperatieve radiotherapie (chemie), in plaats van het verwijderen van die endeldarm.

Reünietocht
Dit onderzoek is aangedragen door Anneke Welmers, binnen het bestuur coördinator onderzoeken, samen met Bart Timmers, die beiden voorstel op tafel leggen, waaruit het bestuur dan een keuze maakt. Zij maakte dat zaterdag bekend tijdens de reünietocht van Bergh in het Zadel, die dit keer startte en finishte bij voetbalvereniging De Graafschap.

120 kilometer
Vóór, tijdens en na de reünietocht, waaraan zo’n honderd fietsers en begeleiders deelnamen, werd duidelijk dat men alweer uitkijkt naar de volgende tocht, waarvoor zich al weer veel mensen aangemeld hebben.
Om klokslag half twaalf vertrok onder een heerlijk zonnetje de groep onder begeleiding van politie en verkeersregelaars vanaf de Vijverberg voor een tocht van 120 kilometer, via Gaanderen, Terborg, Zeddam, ’s-Heeremberg, ’t Peeske, Spijk, Tolkamer, Pannerden, Zevenaar, Angerlo, Bronkhorst naar Baak, waar door de nieuwe Ambassadeur, Achterkamp, bedrijfsopleidingen, een geweldige lunch werd aangeboden.

Logo
Na de lunch ging het via Vorden, Zelhem terug naar De Vijverberg, waar het nieuwe logo, ontworpen door Mirjam Lems en de nieuwe website, ontworpen door Frappant in Aalten en door Mirjam en Patrick Croontjes. van werden gepresenteerd.

Erelid
Door de coronacrisis kon nog geen afscheid genomen worden van oud-secretaris Ankie Kramer, die twee jaar geleden stopte als secretaris, Dat werd bij De Graafschap ingehaald. Ankie, de ‘moeder van het peloton’ kreeg een bos bloemen en werd benoemd tot erelid van Bergh in het Zadel.

Het peloton onderweg. Foto: Robin Sommers

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal