De 10 kilometer is zwaar. Het parcours gaat over onverharde paden, maar ook de bulten maken het zwaar. De organisatie waarschuwt dan ook: na vier kilometer begint het pas! (foto: Archief Paasloop)
De 10 kilometer is zwaar. Het parcours gaat over onverharde paden, maar ook de bulten maken het zwaar. De organisatie waarschuwt dan ook: na vier kilometer begint het pas! (foto: Archief Paasloop)

Afzien met Pasen in Montferlands bos

  Sport

De inschrijving voor de 35e editie van de Paasloop in Kilder op zondag 2 april is geopend. Volwassen lopers kunnen zich voor 5,3 of 10 kilometer inschrijven. Kinderen tot en met negen jaar lopen 1,2 kilometer en jeugd tot en met veertien jaar kan 2,5 kilometer lopen.

KILDER - De 2,5 kilometer wedstrijd voor de jeugd en de 5,3 en 10 kilometer voor volwassenen gaat door het Montferlandse Bos. Elke afstand heeft een eigen parcours van één ronde. De 1,2 kilometer wordt gelopen rondom het Kilderse voetbalveld. Met de organisatie van de Paasloop laat Kilder zich weer van z'n beste kant zien. De organisatie in samenwerking met Gymnastiekvereniging Wilskracht is prima geregeld. Start en finish zijn bij Sportpark De Tol in Kilder. De hele dag wordt gebruik gemaakt van het Kelrehuus, het dorpshuis in Kilder. Hier kan men zich inschrijven, een kopje koffie of wat fris drinken. Ook de prijsuitreiking vindt er plaats. Deelnemers aan de run kunnen zich bij de voetbalvereniging douchen. Ze werken de verenigingen in Kilder op een goede manier samen. Het inschrijfgeld is laag, dat is dankzij de vele sponsoren uit Kilder en omgeving. Volwassenen betalen bij voorinschrijving € 6,00, jeugd tot en met 14 jaar € 3,00. Alle deelnemers krijgen een paastraktatie. Voor de kinderen is dat een chocolade lekkernij, volwassenen krijgen een doosje eieren. De laatste jaren ligt het aantal lopers rond de vierhonderd. Het is echt een dag voor de hele familie omdat er verschillende afstanden gelopen kunnen worden. De 10 kilometer is zwaar. Het is een bosloop, dus het parcours gaat over onverharde paden, maar ook de bulten maken het zwaar. Als je het parcours niet kent, weet je niet wanneer je energie moet sparen of juist wat extra moet geven. De organisatie waarschuwt dan ook vooraf: "Na vier kilometer begint het pas!" Het parcours was ooit nog zwaarder, met vijf zware beklimmingen en net zoveel afdalingen. Nadat iemand onwel werd, besloot de organisatie het parcours drastisch te veranderen, zodat de hulpdiensten overal snel ter plekke zijn. Met de deelnemer die onwel werd, is het trouwens goed afgelopen! Ondanks het feit dat er geen startgeld wordt betaald, verschijnen er ook bekende namen aan de start. Vorig jaar won Frank Futselaar en hij werd later Nederlands kampioen. Ook Bram Som liep al eens mee. De lopers komen uit heel Nederland. Er is in Nederland geen vergelijkbare hardloopwedstrijd, omdat het parcours door het Montferlandse bos op elke afstand maar één ronde kent. De organisatie hoopt dit jaar ook veel lopers uit Montferland zelf te mogen inschrijven. Kijk voor meer informatie op paasloopkilder.nl

Meer berichten