Oldstars in actie. Foto:  Leny Jansen

Oldstars in actie. Foto:  Leny Jansen 

Leny Jansen

Oldstars Running meest innovatief in de loopsport

Sport

DIDAM - Afgelopen weekend was weer de jaarlijkse looptrainersdag van de Atletiekunie. Op Papendal verzamelden zich meer dan 800 looptrainers uit het hele land om nieuwe kennis op te doen over loopscholing of oude bekenden, al of niet nog actief als loper, te ontmoeten. 

Naast de mogelijkheid tot informele ontmoeting op het centrale loopsportplein met vele sponsors vooral van hardloopschoenen, waren er de hele dag workshops, waaronder dus Oldstars Running.
Tijdens de officiële opening werd bekend gemaakt dat Oldstars Running de meest innovatieve ontwikkeling was in de loopsport in 2021. Dit initiatief van twee Didammers, Gerard Heijnen van Triathliem en Jeroen Reintjes van JeroenReintjesSports, is samen met Open Club De Nevelhorst en het Ouderenfonds ontwikkeld vanaf 2019. Anno 2021 heeft de Atletiekunie dit ontdekt en Oldstars Running massaal omarmd.
Oldstars Running is één van de Oldstars sporten die het Ouderenfonds propageert om meer ouderen (55+) op een goede manier te laten bewegen en zo vitaler ouder te worden en tegelijk zelfredzaamheid te behouden. “ Door enerzijds te kiezen voor een zeer gevarieerde bewegingsopbouw volgens het Athletic Skills Model (ASM) en dit te combineren met een doelsport in ons geval dus hardlopen, vermijd je blessures, behoud je meer lenigheid , kracht en evenwicht dan met andere methoden”, aldus Gerard Heijnen. “Deze prijs, die in ontvangst is genomen door het Ouderenfonds is een enorme stimulans voor ons om door te gaan. Ik had graag de prijs zelf in ontvangst genomen en even met Ellen van Langen, die de prijs uitreikte, over de ideeën achter de Oldstars Running van gedachten gewisseld. Dat bewaren we maar voor later”, lacht Jeroen Reintjes.
Oldstars Running is in Didam er elke vrijdag bij Tennisvereniging Didam. we starten om 10.00 en drinken koffie om 11.30 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant