Start van de Herfstrun. Foto: PR
Start van de Herfstrun. Foto: PR PR

Pascal Schepers laat iedereen hakken zien in Herfstrun Beek

Sport

BEEK - Lange afstandloper Pascal Schepers uit Doetinchem realiseerde zondagochtend met 1.17.58 uur de snelste tijd op de zware halve marathon tijdens het vernieuwde Herfstrun parcours van de Stichting Omloop Beek. 

Door Benno Stevering 

‘’Ik wilde gewoon lekker vol ertegenaan gaan. Het resulteerde in een mooie eindtijd. Onlangs nog een goede marathon gelopen en een lange afstand run in Zwitserland. Voor komend seizoen wil ik mijn vorm behouden.’’
Met 1.26.04 uur was het Stefan Wielers uit het Duitse Vredendie de tweede plek bezette. Frank Buiting uit Braamt werd derde in 1.26.04.
Triatlete Marian van Hilst uit Steenderen slaagde in haar inhaalrace. In de derde en laatste ronde achterhaalde zij de koploopster Pien Schotman en stond haar eerste plek niet meer af. Van Hilst won in 1.40.27 uur. ‘’Ik ben wel bekend met de omgeving hier maar train hier nooit. Tijdens het WK in Almerewerd ik vierde. Over twee weken hoop ik dat de marathon van Spijkenisse doorgang zal vinden. Volgend jaar wacht de IronMan in Hamburg weer.’’
Ruben Garretsen uit Keijenborg van het Argotopteam won onverschrokken met grote voorsprong de veertien kilometer bij de mannen. Eline de Jong uit Didam was oppermachtig bij de vrouwen in 58.29 minuten.
Rick Heutinck uit Doetinchem, lid van het Argo topteam was de snelste op de 7 kilometer in 24.49 minuten. Na een periode van blessureleed ende nodige fietstraining voor de opbouw gaat het weer goed en was Beek een mooie prikkel. Heutinck liep behouden en liet clubgenoot Evan Oosterink uit Zelhem achter zich die even door zijn enkel ging. Heutinck richt zich op het NK Cross bij de Warandaloop in Tilburg in aanloop naar de voorjaarsmarathon in april te Enschede. Oosterink klokte 24.56.
De Duitse atleet Heiner Wardemann uit Emmerich werd derde in 25.29.
Voor velen van de ruim 300 deelnemers boden spikes uitkomst om zich goed te kunnen afzetten bij de Herfstrun op het pittige parcours.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal