Vlak na afloop van de wedstrijd werd in de kleedkamer de periodetitel gevierd. Foto: FC Bergh PR

FC Bergh pakt periodetitel in 4C

Sport

‘s-HEERENBERG - Afgelopen zondag behaalde FC Bergh tegen HMC’17, redelijk onverwacht, de eerste periodetitel in de vierde klasse C.

Door Marlous Velthausz

De Berghse voetbalclub stond voorafgaand aan het laatste duel gedeeld eerste met het Aaltense AD’69, maar de laatstgenoemde bezat een veel beter doelsaldo.
AD’69 kwam voor rust al op 2-0 voorsprong tegen Ajax Breedenbroek, de ploeg die voorlaatste staat in de competitie en dus leek de periodetitel erg ver weg voor de ‘s-Heerenbergenaren. FC Bergh scoorde het eerste doelpunt in de tweede helft. Rody Elting schoot vanaf de rechterkant een bal in de verre hoek achter keeper Remco Bokkers. De bal leek als een voorzet van de voet van Elting te vertrekken, maar zoals hij zelf achteraf vertelde: “Met rechts geef ik geen voorzetten, dit was een geplaatst schot.”
Door een miscommunicatie in de 85e minuut van dezelfde Elting en keeper Heering van FC Bergh, kreeg Tom Tankink van HMC’17 de 1-1 op een presenteerblaadje en lobde de bal feilloos over de doelman.
Op datzelfde moment scoorde Ajax Breedenbroek tweemaal tegen AD’69. In de allerlaatste minuut gebeurde dan toch het onmogelijk geachte: via een welgemikte voorzet en een fraaie assist van A-junior Stan de Winter werd de 2-1 ingeschoten door invaller Marijn van Emden.
De voortreffelijk leidende scheidsrechter Ramon Gronouwe blies kort daarna zijn laatste fluitsignaal. Spelers van FC Bergh vernamen even later het gelijkspel van de Aaltenaren. De eerste periodetitel was een feit.
Interim-trainer Remco de Poel was uiterst tevreden met het resultaat: “We hebben degelijk gespeeld en hadden eigenlijk vaker moeten scoren. De periodetitel is een mooie bekroning op ons werk.”
Door de aangescherpte coronamaatregelen werd na afloop een gepast feestje gevierd in de kantine.