De nieuwe trainer Iwan Went en voorzitter Jos Marissink. Foto: Marlous Velthausz
De nieuwe trainer Iwan Went en voorzitter Jos Marissink. Foto: Marlous Velthausz Marlous Velthausz

Voetbalgekke Went strijkt neer in Bergh

Sport

’s-HEERENBERG - Vanaf aankomende zomer zal Iwan Went weer terug zijn op zijn oude nest. Vanaf dat moment zal hij namelijk de oefenmeester worden van het eerste elftal van de ’s-Heerenbergse voetbalvereniging FC Bergh. Went maakt de overstap van FC Dinxperlo, alwaar hij vijf jaar hoofdtrainer is geweest. Beide clubs spelen momenteel in de vierde klasse C.

Door Marlous Velthausz

Iwan Went werd geboren in ’s-Heerenberg. Zijn vader is Gerrie Went, die in de jaren ’60 enkele jaren bij voetbalvereniging MvR in het hoofdelftal speelde, maar ook bij De Graafschap diverse seizoenen speelde en daar bekend stond als de speler met het harde schot.
Iwan Went begon zijn carrière dan ook bij MvR, maar verkaste later naar SDOUC in Ulft. Inmiddels is Went ook woonachtig in Ulft en is hij bij diverse clubs al hoofdtrainer geweest. Zo gaf hij in 2009 de leiding aan Westfalia Anholt in Duitsland en werd hij in seizoen 2016/2017 jeugdtrainer bij MvR. In februari van dat seizoen nam hij zelfs even de honneurs waar van het eerste elftal, op het moment dat toenmalige trainer John Neijenhuis wegens een operatie het coachen even niet uit kon oefenen. Inmiddels is Went bezig met zijn vijfde seizoen bij FC Dinxperlo, maar zal hij begin augustus weer te zien zijn op de Berghse velden.

Zoon
Naast dat zijn vader een actief professioneel voetballer was, is ook zijn zoon al aardig aan de weg aan het timmeren. Afgelopen seizoenen speelde Sem Went zijn minuten al bij de jeugd van De Graafschap. Went: “Je kan dus wel degelijk zeggen dat wij uit een voetbalgekke familie komen. En met de steun van mijn vriendin, staat niets ons in de weg om onze gemeenschappelijke sportieve passie uit te kunnen oefenen.”

Afscheid
“Het is voor mij best een moeilijke beslissing geweest om FC Dinxperlo los te moeten laten na zoveel jaar,” vertelt Went, “maar na zo’n lange periode is het moment dan toch aangebroken om afscheid te nemen. En waar kan ik mijn loopbaan beter een vervolg geven dan bij FC Bergh?”
Went vertelt dat hij een vertrouwd gevoel heeft bij de Berghse club en geeft aan dat er veel mogelijk en bespreekbaar is. “Een speler van FC Dinxperlo grapte al: ‘Dan ga je er niet echt op vooruit, trainer!’, maar zo zie ik dat niet. Ook hier zijn er veel mogelijkheden om mezelf te ontplooien en ervoor te zorgen dat we met de spelersgroep een mooi resultaat neer kunnen zetten”, aldus Went.
Went kijkt uit naar zijn toekomst in ’s-Heerenberg, maar hoopt allereerst dat het seizoen met Dinxperlo nog volledig afgemaakt kan worden. “Natuurlijk hoop ik dat we met FC Dinxperlo alsnog kampioen worden,” zegt Went verwachtingsvol, die momenteel met zijn club op de vijfde plek bivakkeert, “dan mag FC Bergh zich wel via de nacompetitie plaatsen voor de derde klasse, dan komen we elkaar volgend jaar misschien wel weer tegen!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal