Toezichthouder John Teunissen met een aantal voetballende kinderen. Foto: Marlous Velthausz
Toezichthouder John Teunissen met een aantal voetballende kinderen. Foto: Marlous Velthausz Marlous Velthausz

Sportieve uitlaatklep voor kinderen

Sport

’s-HEERENBERG – Sinds de nieuwste coronamaatregelen van kracht zijn, is het voor sporters lastiger geworden om hun favoriete bezigheid te kunnen uitvoeren, ook voor kinderen. Zij mogen bijvoorbeeld niet meer trainen na 17.00 uur. Voetbalvereniging FC Bergh heeft daarom drie dagen per week haar poorten geopend om kinderen tot en met 17 jaar de mogelijkheid te bieden om toch een balletje te kunnen trappen.

Door Marlous Velthausz

Eén van de ouders van een jeugdlid van de vereniging opperde het idee om het sportpark doordeweeks te openen, zodat kinderen toch nog een uitlaatklep kunnen hebben. In overleg met het bestuur van de vereniging en met behulp van diverse vrijwilligers werd het plan omarmd en vrijwel onmiddellijk in uitvoering gebracht. Inmiddels zijn er al twee weken achter de rug en de animo is erg groot. Vrijwilliger en tevens toezichthouder John Teunissen vertelt: “We hebben dagelijks gemiddeld honderd kinderen op de velden staan. Het is geweldig om te zien dat ze hier plezier kunnen hebben met elkaar. Bovendien is beweging in deze tijd pas echt essentieel.”
Teunissen refereert naar het feit dat bepaalde winkels of activiteiten als niet-essentieel worden geclassificeerd, terwijl ze dat volgens hem wel dienen te zijn. “De kinderen kunnen bij wijze van spreken wel iedere dag een willekeurige fastfoodketen binnenstappen, maar gezamenlijk sporten wordt zo goed als onmogelijk gemaakt door de overheid”, vertelt Teunissen met de nodige frustratie in zijn stem. Daarom is hij een van de vrijwilligers die een oogje in het zeil houdt wanneer de velden open zijn voor de jeugd. “Er wordt toegezien op de veiligheid van de kinderen en de geldende coronamaatregelen zullen worden nageleefd.”
Over het feit of deze activiteit de komende periode zal blijven bestaan, vertelt voorzitter Jos Marissink: “We bekijken de situatie van week tot week en laten via onze Facebookpagina weten of het door zal gaan.” Afgelopen weken was het sportpark geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur. De velden zijn dan ook toegankelijk voor niet-leden van de vereniging. “Op deze manier kan ieder kind uit de omgeving toch nog een beetje in beweging blijven”, besluit Marissink.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal