De Graafschap-fan Herben Gerritsen krijgt een Liverpool-kampioensvaan als cadeau, omdat hij de eerste bezoeker was van het vierde seizoen. Foto: PR
De Graafschap-fan Herben Gerritsen krijgt een Liverpool-kampioensvaan als cadeau, omdat hij de eerste bezoeker was van het vierde seizoen. Foto: PR PR

Voetbalmuseum Home of Football schenkt aan twee goede doelen

Sport

BRAAMT - Het eerste halfjaar van 2021 was er door corona geen bezoek mogelijk in het voetbalmuseum van Fred Baars in Braamt. 

“Van zaterdag 3 juli tot en met 5 december hadden we nog steeds met coronamaatregelen te maken en konden we kleine groepen bezoekers rondleiden door ons voetbalmuseum. Het waren uiteindelijk toch nog dertig rondleidingen, die we in onze vrije tijd hebben kunnen houden”, blikt Baars terug. “Daardoor konden we 210 bezoekers blij maken met onder meer geluidsfragmenten van radioverslagen van Theo Koomen bij duels van Ajax en Feyenoord. Ook konden we hen tv-beelden laten zien van menig voetbalster of menig favoriete voetbalclub en verhalen vertellen, die bij de honderden attributen horen van het amateur- en profvoetbal in binnen- en buitenland.”
De bezoekers gaven vrije giften tijdens hun bezoek aan het voetbalmuseum voor de twee goede doelen waar ze zich voor blijven inzetten, namelijk de stichting Spieren voor Spieren en de stichting Bergh in het Zadel voor kankerbestrijding. In 2021 was het totaal aan vrije giften 1.800 euro, en daardoor kon penningmeester Fred Willemsen aan elk van de genoemde stichtingen 900 euro overmaken als ‘kerstcadeau’.
Het voetbalmuseum Home of Football werd op 1 juli 2017 geopend door de huidige bondscoach Louis van Gaal en zijn echtgenote Truus en inmiddels staat de teller op 184 rondleidingen, 1.289 bezoekers en ruim 12.000 euro voor de twee goede doelen. Baars: “Wij als bestuur van de stichting Home of Football zijn ook trots op al onze Vrienden, die ons al bijna vijf jaar financieel ondersteunen om door te kunnen gaan met ons voetbalmuseum.”
“Momenteel mogen we geen rondleidingen houden en moeten we weer afwachten hoe het met de corona gaat. Voor als het straks weer mag kan men voor een familie-, vrienden- of teamuitje boeken door een e-mail te zenden naar baars.rutting@gmail.com.”


www.homeoffootball.info

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal