Gezellig 'Samen aan Tafel' bij Tennisvereniging Didam. Foto: Aangeleverd
Gezellig 'Samen aan Tafel' bij Tennisvereniging Didam. Foto: Aangeleverd

Om half 5 een borrel, om half 6 aan tafel

Sport

DIDAM - Om de veertien dagen kunnen ouderen bij Tennisvereniging Didam op dinsdag ‘Samen aan Tafel’. Sybille Bartels kookt en Carin Jansen is gastvrouw. De gasten kunnen in de gezellige kantine genieten van een professioneel bereid hapje, een hoofdgerecht en een toetje. En dat voor maar 8,50 euro.

Door Karin van der Velden

“Het sociale aspect is voor ons belangrijk. We willen dat mensen van de bank komen en elkaar ontmoeten”, vertelt Carin Jansen. “De kantine van de tennisvereniging in Didam is een paar jaar geleden opgeknapt, maar werd buiten het tennissen om weinig gebruikt. De huiselijke inrichting maakt de kantine bij uitstek geschikt voor een gezellige middag. Sybille stelt het menu samen. Iedereen eet ‘wat de pot schaft’, we zijn natuurlijk geen restaurant.”
Het aantal mensen dat mee-eet is nu ongeveer 16, er is plek voor maximaal 24 gasten. “Met andere mensen aan tafel krijg je ook weer wat andere gesprekken. ‘Samen aan Tafel’ is bedoeld voor mensen die vaak alleen moeten koken en eten. Bijvoorbeeld ouderen die niet meer elke dag kunnen of willen koken. Om mee te kunnen doen aan deze activiteit is het niet nodig om lid te zijn van de tennisvereniging. We drinken rond half vijf eerst een borreltje en we eten een uurtje later. Om een uur of zeven sluiten we dan af met een lekker kopje koffie.”

Warmhoudkar
Begin van het jaar werden Carin en Sybille verrast met een warmhoudkar. “We lazen in Montferland Journaal over het potje van de Stichting Algemene Gezondheidszorg Didam, deden een aanvraag en die werd gehonoreerd. In de warmhoudkar worden de gerechten warm gehouden, daardoor krijgt iedereen het eten tegelijk uitgeserveerd en kunnen we echt samen dineren. Thea Pierik en Wil ter Heerdt, de voorzitter en penningmeester van de Stichting kwamen hoogstpersoonlijk kijken en proeven of hun schenking op de goede plek is terecht gekomen.”

Aanmelden
De volgende keer dat samen gegeten kan worden is dinsdag 31 mei. Wie graag wil mee-eten kan zich zich opgeven door een mailtje te sturen aan: samenaantafel@tvdidam.nl of door Carin Jansen te bellen of te appen op 06-46320489. De reservering wordt bevestigd, vol is vol. De prijs per persoon is 8,50 euro. Drankjes moeten apart afgerend worden. Dat kan na afloop bij de kassa met PIN of clubkaart.

Tennisvereniging Didam
De Didamse tennisvereniging heeft de activiteiten de laatste jaren behoorlijk uitgebreid. Er werden padelbanen aangelegd, dat zijn glazen kooien waarin met een speciale bal en rackets een mix van tennis en squash kan worden gespeeld. En er kwam een jeu de boulesbaan. Dankzij een bijdrage van de stichting die ook de warmhoudkar sponsorde, kwam er zelfs een overkapping boven de baan, zodat er ook gespeeld kan worden bij slecht weer.
Sinds1 januari is er op woensdagen van 10.00 tot 12.00 AllStar tennis. Oefeningen met tennis als basis, die zorgen dat 55-plussers fit worden en fit blijven. Het sociale aspect is ook hier belangrijk, dus voor en na de training is de kantine open.


www.tvdidam.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal