Afbeelding

Loilse zwemmer wint twee keer goud op NK voor minioren

Sport

LOIL - Bij de Nederlandse kampioenschappen voor minioren heeft de Loilse wedstrijdzwemmer Mathieu Gepkens twee gouden medailles gewonnen. Het Minioren programma is dé kweekvijver voor het Nederlandse wedstrijdzwemmen.

In de categorie jongens 12 jaar was de voor de Veenendaalse eredivisieclub VZC uitkomende Mathieu de snelste van Nederland op de 100 meter rugslag en de 400 meter vrije slag. In het Leidse zwembad De Zijl zwom hij afgelopen weekeinde bovendien persoonlijke records op alle zes de afstanden waaraan hij deelnam.

Ook de andere zwemmers van de familie Gepkens waren succesvol op kampioenschappen. Broer en clubgenoot Felix (14 jaar) won drie keer zilver op de Utrechtse kampioenschappen. Zus Alexandra (15 jaar) won zeven keer goud, één keer zilver en vijf keer brons op de Gelderse kampioenschappen gehouden in Nijmegen. Zus Louise (17 jaar) was in dezelfde wedstrijd goed voor een gouden, een zilveren en een bronzen medaille. Beide zussen deden dat voor eredivisionist Aqua-Novio’94 uit Nijmegen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal