Van 21 juni tot en met 24 juni kunnen veel fietsliefhebbers weer genieten tijdens de Internationale Fiets4daagse Winterswijk. Foto : Ron Rensink
Van 21 juni tot en met 24 juni kunnen veel fietsliefhebbers weer genieten tijdens de Internationale Fiets4daagse Winterswijk. Foto : Ron Rensink

Fiets4daagse Winterswijk weer ‘als vanouds’

Sport

WINTERSWIJK - Nadat het evenement in 2020 afgelast moest worden en er in 2021 een aangepaste versie was, hebben de organisatoren van de Internationale Fiets4daagse Winterswijk dit jaar weer een groots evenement op het programma staan. Van dinsdag 21 juni tot en met vrijdag 24 juni is het fraaie Winterswijkse buitengebied weer het decor voor een fietsevenement met duizenden deelnemers, waarvan een groot deel toeristen zijn. 

Dit betekent vier dagen lang genieten in het Nationaal Landschap Winterswijk en aangrenzende gemeenten. Tijdens de tochten op woensdag, donderdag en vrijdag steken de deelnemers aan de langere afstanden meerdere malen de (groene) grenzen naar Duitsland over, hetgeen het evenement een internationaal tintje geeft. De deelnemers kunnen iedere dag kiezen uit routes van 25-, 40- of 60 kilometer, die allemaal nauwkeurig voorzien worden van pijlen. Daarnaast ontvangen de fietsers een uitgebreide routebeschrijving.

Meer dan fietsen
Nu inmiddels de coronabeperkingen zijn vervallen, zijn er bij alle controleposten weer muzikale optredens en onderweg diverse mogelijkheden tot bezichtigingen. Zo hebben enkele molens hun deuren geopend en zijn landgoederen toegankelijk. Voor deelnemers die minimaal drie dagen mee fietsen en de benodigde stempels op hun kaart hebben, ligt er een herinneringsmedaille klaar, ook dingen zij mee naar mooie prijzen in een gratis grote verloting.

Start en Finish
Begin- en eindpunt van alle routes is sportcomplex ‘t Huitinkveld aan de Bataafseweg 2a in Winterswijk, normaliter de thuishaven van voetbalclub FC Trias. Voor navigatie is de postcode 7101 PA, vanaf de invalswegen is het startpunt met grote gele borden aangegeven. Rondom het startpunt is volop parkeergelegenheid.

Veel deelnemers hebben zich reeds aangemeld in combinatie met een arrangement bij een camping of hotel. Daarnaast kan men zich nog voorinschrijven via de website www.fiets4daagsewinterswijk.nl, deze inschrijving sluit op 17 juni. In de periode van 11 tot en met 23 juni is er ook nog een voorinschrijving mogelijk bij het VVV-Inspiratiepunt in Winterswijk. Uiteraard kan men zich ook nog bij het startpunt aanmelden. Een passe-partoutkaart voor 4 dagen kost bij voorinschrijving 12 euro, bij het startpunt 14 euro. Dagkaarten kosten 4 euro en zijn uitsluitend bij het startpunt verkrijgbaar.


www.fiets4daagsewinterswijk.nl

www.wfevenementen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal