Henk Kinnaer, Jos Polfliet, Riet Holtslag en schoondochter Karin, Henk Nijland en Henk Reijntjes. Foto: Marlous Velthausz
Henk Kinnaer, Jos Polfliet, Riet Holtslag en schoondochter Karin, Henk Nijland en Henk Reijntjes. Foto: Marlous Velthausz Marlous Velthausz

Jos Polfliet wint tweede Marcel Holtslag memorial toernooi

Sport

’S-HEERENBERG – In het clubgebouw van Vereniging Sociëteit de Vriendschap aan de Montferlandsestraat, vond in de afgelopen weken voor haar leden het tweede Marcel Holtslag memorial toernooi plaats, met als afsluiting de finale op zondag 17 juli.

Door Marlous Velthausz

Marcel Holtslag was een fervent biljarter. Het biljartvirus zat hem in het bloed. Zijn ouders en grootouders hadden café Holtslag in Ulft waarin een biljarttafel stond en waarmee hij is opgegroeid. Toen hij lid werd bij de Soos sloeg in zeer korte tijd zijn enthousiasme voor het biljarten over op een aantal leden. Marcel was degene die er voor gezorgd heeft dat de Soos nu vier eigen teams heeft die meespelen in Rondje Bergh. De drie broers van Marcel vertellen dat Marcel graag naar de Soos ging. Hij had er een geweldige band opgebouwd en hij voelde zich er thuis en gewaardeerd. Het biljarten was zijn lust en zijn leven. Helaas is Marcel op veel te jonge leeftijd overleden, hij heeft zijn naamsvermelding zeer verdiend, aldus Henk Kinnaer.

Kinnaer had vorig jaar het idee geopperd om een toernooi te organiseren ter nagedachtenis aan Marcel Holtslag en dat moest een vervolg krijgen. De sociëteitleden kregen de gelegenheid om zich hier weer voor in te schrijven en maarliefst 18 leden hadden zich opgegeven. Gedurende 10 speelavonden werden biljartrondes gespeeld om uiteindelijk in het finaleweekend, op zaterdag 16 en zondag 17 juli, de kampioen te onthullen.

Het toernooi verliep sportief met vooral een uitermate gezellige strijd. Iedere deelnemer zette zich dan ook volledig in om de Marcel-Holtslag-trofee, die aangeboden is door de familie Holtslag, te kunnen winnen.

De spanning was zondagmiddag rond drie uur te snijden, toen de finale werd gespeeld. Onder grote belangstelling was het Jos Polfliet om als clubkampioen uit de bus te komen en de bronzen wisseltrofee te bemachtigen. Uit handen van de moeder van Marcel, Riet Holtslag, ontving hij het bronzen beeld en de grote kampioensbeker. Op de tweede plaats eindigde Henk Kinnaer en de derde plaats was voor Henk Reijntjes, die beiden ook een beker uit handen van mevrouw Holtslag kregen. De schoondochter van Riet Holtslag, Karin, bedankte iedereen namens de familie voor dit prachtige toernooi. “Wij dragen als familie de Sociëteit een warm hart toe”.

“Wij hopen als organisatie dat we kunnen blijven genieten van dit evenement dat nog jaren mag terugkeren om Marcel te eren”, aldus Henk Nijland, coördinator van dit toernooi. De vele biljartliefhebbers die de Soos heeft, hebben genoten van spannende wedstrijden en van een goed georganiseerd toernooi.

De voorzitter van de sociëteit, Jos Polfliet, bedankte iedereen die het mogelijk heeft gemaakt om dit evenement te doen slagen. De Vriendschap kan altijd rekenen op een aantal mensen die constant klaar staan voor de vereniging om de handen uit de mouwen te steken. Zo ook voor dit bijzondere toernooi stond ook de bar- en keukenbrigade weer voor iedereen klaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal