Dion Steenbergen, vader van Tijmen en voorzitter van Stichting Tijmen. Foto: Marlous Velthausz
Dion Steenbergen, vader van Tijmen en voorzitter van Stichting Tijmen. Foto: Marlous Velthausz

Acht profclubs kleuren Tijmen toernooi

Sport

’s-HEERENBERG – Het derde internationale Tijmen toernooi, voor voetballers onder de 15 jaar, wordt dit jaar gehouden op zaterdag 20 augustus. Acht clubs uit drie landen strijden, op de velden van FC Bergh, om de Tijmen-wisselbeker.

Door Marlous Velthausz

Zaterdag 20 augustus start om 10.30 uur het Tijmen-toernooi op het Marinus van Rooyensportpark met acht professionele voetbalclubs onder de 15 jaar. Vanuit Duitsland komen Fortuna Düsseldorf, Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen. De clubs uit België zijn KAS Eupen en Genk, en uit Nederland komen FC Twente, De Graafschap en SC Heerenveen. “Dat belooft een waar voetbalspektakel te worden”, aldus de voorzitter van Stichting Tijmen, Dion Steenbergen.

Voor de derde keer wordt het jaarlijks terugkerende Internationale Tijmen Toernooi O15 georganiseerd. Echter door coronamaatregelen kon het toernooi in 2020 niet door gaan. “Ik ben heel blij dat we een actief bestuur hebben dat overal in meedenkt en vaak al connecties heeft met clubs, want er valt heel wat te regelen voor zo’n internationaal toernooi”, aldus Steenbergen. “We moeten clubs aanschrijven, scheidsrechters en EHBO-mensen regelen, sponsors werven, de catering verzorgen voor alle deelnemers en de vrijwilligers, die de hele dag alles in goede banen moeten leiden, instrueren.”

Dion Steenbergen is de vader van Tijmen, die in 2018 door een ongelukkige botsing tijdens een bekerwedstrijd van toenmalig MvR, op 13-jarige leeftijd op het voetbalveld kwam te overlijden. Een tragisch ongeval dat enorm veel impact heeft gehad op de lokale samenleving. Nationale media en talloze personen leefden mee. Maar veel belangrijker: de lokale gemeenschap in Montferland is Tijmen nooit vergeten.

Vlak na zijn overlijden is ‘Stichting Tijmen voor het goede doel’ opgericht, die als doel heeft kinderen van verschillende achtergronden en culturen met elkaar in verbinding te brengen, samen te laten spelen, te sporten en plezier te maken. Het motto van Tijmen was dan ook: ‘Iedereen doet mee’. Met de opbrengst van deze toernooien wordt er een multifunctioneel sportveld aangelegd dat geschikt is voor alle sporten en voor iedereen. “We hopen dit volgend jaar te kunnen realiseren bij de tennisbaan”, aldus Dion Steenbergen. “De opbrengsten uit sponsorgelden lopen voorspoedig en komen van veel lokale bedrijven en ook uit de regio.”

Aan dit evenement is ook een loterij verbonden, waarmee men de stichting steunt en ook nog eens mooie prijzen kan winnen zoals een fiets, een televisie en nog vele andere prijzen. De loten zijn te koop voor 1 euro per stuk bij Cafetaria Litjes aan de Oude Doetinchemseweg in ’s-Heerenberg. De uitslag van de loterij komt op de speciale website van Tijmen voor het goede doel te staan.

Iedereen is op zaterdag 20 augustus van harte welkom op sportpark Marinus van Rooijen aan de Montferlandsestraat 5 in ‘s-Heerenberg. De toegang is gratis. De finale wordt rond 16.00 uur gespeeld en dan wordt de grote winnaar van dit toernooi bekend. Rond 12.30 uur is er in de pauze een wedstrijd tussen Oekraïense kinderen en FC Bergh. 

Voor meer info: tijmenvoorhetgoededoel.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal