Jeugdige en volwassen leden tijdens de dinsdagavond lessen. Foto: Marlous Velthausz
Jeugdige en volwassen leden tijdens de dinsdagavond lessen. Foto: Marlous Velthausz Marlous Velthausz

Badmintonclub ’t Seepaerd daagt je uit

Sport

’S-HEERENBERG – Badmintonclub ’t Seepaerd viert over een paar jaar haar gouden jubileum. Dat deze vereniging al zolang bestaat weten weinig mensen uit de regio en daarom wil de vereniging heel graag nieuwe leden verwelkomen. Iedere dinsdagavond wordt er getraind in sportcomplex Laco aan de Oude Doetinchemseweg in ’s-Heerenberg.

Door Marlous Velthausz

Badmintonclub ‘t Seepaerd heeft een stel fanatieke leden die iedere dinsdagavond badmintonnen. “Natuurlijk is badminton de leukste sport die er is”, vertelt jeugdcommissielid Elles Meisters enthousiast. “Als je daar anders over denkt, dan daagt de badmintonclub je uit om eens mee te komen spelen. Veel mensen denken dat badminton een spel is dat je in de zomermaanden buiten speelt op de camping of in je tuin.”

Het is een sport dat door jong en oud gespeeld kan worden en intensiever is dan gedacht wordt. Je moet snel kunnen reageren, maar ook kracht en inzicht hebben om de shuttle op de juiste plek te krijgen. Mede door de tempowisselingen in het spel zorgt het ervoor dat je op een leuke en prettige manier snelheid, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen ontwikkelt. Het is de snelste racketsport ter wereld, waarbij de shuttle wel een snelheid van 400 km per uur kan halen. Het spel wordt gespeeld zowel in enkel- of dubbelspel. Het is de bedoeling om de shuttle over het net in de baan van de tegenstander te slaan. Het mooie van deze sport is dat het een laagdrempelige en betaalbare sport is voor jong en oud.

Badmintonclub ’t Seepaerd heeft een jeugdcommissie die het hele seizoen jeugdactiviteiten verzorgt. “We zijn een samenwerking aangegaan met Poona uit Gaanderen en Spees Sjuttel uit Silvolde om zoveel mogelijk samen activiteiten te organiseren zoals naar de Dutch Open, onderlinge toernooien, gezamenlijk een badminton uitje maken en nog veel meer”, vertelt Elles Meisters.

De jeugdleden hebben op 3 september nog een toernooi gespeeld in Almelo. Twee jeugdleden moesten flink aan de bak, want ze speelden tegen jeugdspelers die al in de vijfde divisie van de volwassen competitie spelen. Ondanks dat ze het zwaar hadden hebben ze plezier gehad en veel geleerd. Er gingen nog wel prijzen mee naar huis die gewonnen zijn door de twee jongste jeugdleden.

Mila en Jasmijn zitten ook op badminton en vinden het hartstikke leuk. “Het is veel leuker dan op de tennisbaan, want daar moet je buiten tennissen en meestal is het koud en sta je in de regen te tennissen”, vertellen de jeugdige meiden lachend.

Badmintonclub ’t Seepaerd doet mee aan de landelijke actie van Badminton Nederland. Je kunt nu 10 lessen badmintonnen voor 25 euro.

Tijdens deze 10 lessen leer je de basistechnieken, regels van het badminton en kun je inmiddels een wedstrijd spelen.

Geef je op via probeerbadminton.nu.

Badmintonclub ‘t Seepaerd heeft hier een eigen like en deel actie op Facebook van gemaakt. Like en deel hun Facebook bericht en daarbij maak je kans op tien gratis lessen van probeerbadminton.nu

Heb je je toevallig al ingeschreven, dan maak je door het bericht te delen en te liken kans om je inschrijfgeld terug te winnen. 30 September wordt de winnaar van de deel en like actie bekend gemaakt. Voor info bel gerust met Elles Meisters: 06-53691654.

Iedereen mag op een dinsdagavond een kijkje komen nemen in de sporthal. Je kunt dan zien dat de sport, maar ook vooral het plezier en de gezelligheid samen belangrijk is. Voor de jeugd zijn de trainingen van 18.30 uur tot 19.45 uur en voor de volwassenen van 20.00 tot 22.00 uur.Sportkleding dien je zelf mee te nemen, voor een racket en shuttles wordt gezorgd. Kijk ook eens op de website of Facebook om een indruk te krijgen van de vereniging. Heb je nog vragen: info@bc-seepaerd.nl of bel Sylvia Kupers 06-40927563.


Facebook badmintonclub ‘t Seepaerd

bc-seepaerd.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal