Wedstrijd FcBergh tegen v.v.Viod op sportpark Marinus van Rooyen. Foto Marlous Velthausz

Wedstrijd FcBergh tegen v.v.Viod op sportpark Marinus van Rooyen. Foto Marlous Velthausz

FC Bergh en VIOD delen punten in verregende wedstrijd

Sport

FC Bergh en VIOD delen punten in verregende wedstrijd

‘SHEERENBERG - Donkere wolken, harde wind en hevige plensbuien teisterden afgelopen weekend veel voetbalwedstrijden. Ook de spelers van FC Bergh en v.v. VIOD kwamen niet zonder nat pak terug in de kleedkamers. Evenmin waren ze beide tevreden met het door hen behaalde resultaat.

door Marlous Velthausz

Het Doetinchemse VIOD begon beter aan de wedstrijd dan de Berghenaren en dat leverde snel een aantal kansen op. Eén daarvan resulteerde in een doelpunt. Waar het niet leek dat FC Bergh wat te vertellen zou krijgen, keerde het tij toen scheidsrechter Mulder de blauwzwarten een strafschop toebedeelde. Stan de Winter rondde de penalty feilloos af. Even later zette Jesper Kok een prima aanval op waardoor opnieuw De Winter het netje wist te vinden. 

Na rust ging de wedstrijd redelijk gelijkop. Toch zagen de verregende toeschouwers wederom een strafschop benut worden, dit keer door VIOD. Toen het 2-2 werd, leken de Doetinchemmers nog bloed te ruiken, maar ook FC Bergh brak af en toe nog uit. Het resulteerde echter niet meer in doelpunten en zorgde voor teleurgestelde gezichten aan beide zijden. 

VIOD bezet momenteel de vierde plaats, FC Bergh staat op de achtste positie. Een plek bij de eerste acht geeft het recht op gegarandeerde handhaving in de derde klasse volgend seizoen. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal