Logo montferlandjournaal.nl


Marco Gregoor is vaste deelnemer bij het Wielerfestival Montferland. Dit jaar was de tocht extra zwaar, want het was erg warm en stoffig voor de deelnemers. (foto: Elsie Schoorel)
Marco Gregoor is vaste deelnemer bij het Wielerfestival Montferland. Dit jaar was de tocht extra zwaar, want het was erg warm en stoffig voor de deelnemers. (foto: Elsie Schoorel) (Foto: )

'Het viel niet mee, het was erg warm'

  Sport

Wielerfestival Montferland

door Elsie Schoorel

Het Wielerfestival Montferland trok op zondag 10 juni meer dan duizend mountainbikers uit het hele land. Onder hen vaste deelnemer Marco Gregoor (42), die na 75 kilometer trappen door de heuvelachtige bossen "helemaal leeg maar tevreden" de finish bereikte.

's-Heerenberg - Als voormalig inwoner van 's-Heerenberg (hij woont met zijn gezin nu in Engbergen, red.) kent Gregoor de Montferlandse bossen op zijn duimpje. "Het Montferland behoort tot de top vijf van mooiste mtb-routes van Nederland. Er is natuurlijk heel veel hoog-laag. En het parcours is ieder jaar anders." Hij noemt zichzelf een fanatiekeling. "Ik heb een gezin met drie kinderen, maar áls ik vrije tijd heb, ga ik fietsen. Ik train zeker twee keer per week en dan drie tot vierenhalf uur. Zo'n acht jaar geleden kocht ik mijn eerste mountainbike. Ik had mijn linkerknie aan gort door blessures bij het handballen. Om toch in beweging te blijven ben ik gaan fietsen en dat beviel goed." Ondanks zijn fanatisme heeft hij niet voor de langste afstand gekozen, de honderd kilometer. "Die afstand heb ik één keer geprobeerd maar dat was killing. Ook omdat ik toen twee lekke banden had. Nee, 75 vind ik nu mooi zat." Een extra motivatie is voor Gregoor dat hij met zijn bedrijf Heilbron medesponsor is van het evenement. "Het is leuk en gezellig om samen met andere ondernemers van onder meer de Pedaleur en Specialized mee te fietsen. Heilbron doet regelmatig met een heel team mee aan dit soort evenementen. Voor ons staat de prestatie niet voorop, dat geldt wel voor de licentiehouders, gasten van zestien tot 25 jaar die echt voor de winst gaan. Ons gaat het om de saamhorigheid, de gezelligheid, na afloop samen een biertje drinken." Toch had hij zich van tevoren wel degelijk een doel gesteld. "Een gemiddelde van negentien à twintig kilometer per uur moest kunnen. Het viel niet mee, het was erg warm en stoffig. En in het begin is het lastig rijden omdat je dan in een lang lint rijdt en elkaar over die smalle paadjes niet kunt inhalen. Na vijftig kilometer was het veld helemaal uit elkaar geslagen en had ik de ruimte. Daarna heb ik vooral alleen gereden. Maar die 1.300 hoogtemeters in het parcours maken het natuurlijk ook erg zwaar. Ik zag diverse mensen die moesten afstappen met kramp. Ik zit er nu ook tegenaan. Heel belangrijk is om echt veel te blijven drinken. En de laatste paar dagen voor de wedstrijd heb ik rust genomen, dat is echt belangrijk." Zijn doel heeft hij behaald: hij is gefinisht in zijn gewenste tijd van vier uur. "Het was méér dan geslaagd, ik ben een tevreden man."

Meer berichten
Shopbox