Een sfeerfoto van Sportpark De Korenakker, tijdens één van de eerdere edities van de Veltins Pokal. (foto: Willy Steenkamp)
Een sfeerfoto van Sportpark De Korenakker, tijdens één van de eerdere edities van de Veltins Pokal. (foto: Willy Steenkamp) (Foto: )

Vijfde editie Veltins Pokal

  Sport

van de redactie

Op vrijdag 24 en zondag 26 augustus vindt op sportpark de Korenakker in Loil weer de Veltins Pokal plaats. Het is inmiddels de vijfe editie van het toernooi, veel teams geven aan dat dit toernooi voor hun een hele leuke, maar ook zeer zinvolle invulling is in hun voorbereiding op de aanstaande competitie.

LOIL - Het deelnemersveld bestaat traditioneel uit acht selectie elftallen, deze keer uit de regio Achterhoek en de Liemers. Met Angerlo Vooruit, SVGG, en Sv Basteom telt het toernooi ook dit jaar weer drie deelnemers die nog nooit eerder om de felbegeerde Veltins Pokal hebben gestreden. De andere deelnemers zijn het organiserende Sv Loil, Sprinkhanen uit Nieuw-Dijk, nieuwbakken derde klasser Mvr uit 's Heerenbergh, VV Zelhem en VV Marienveld. Het toernooi wordt traditioneel op twee dagen afgewerkt, op de vrijdagavond de poulewedstrijden (van elk dertig minuten) en dan op zondag de wedstrijden (van 45 minuten) om de Veltins Pokal in een winnaar- en verliezerpoule. Nieuw is dat er dit jaar een prachtige hoofdprijs te verdienen valt. Dit is een driedaags trainingskamp aan de Sorpesee in het Sauerland. Naast prima trainingsomstandigheden op de velden van Sus 1920 Langscheid/Enkhausen is er natuurlijk ook voldoende ruimte voor de nodige ontspanning. De loting voor het toernooi vindt begin juli plaats in Veltins fabriek in Grevenstein (Sauerland).

Meer berichten