De schutters schieten uit de vrije hand. Foto: Ronald Kruisselbrink

De schutters schieten uit de vrije hand. Foto: Ronald Kruisselbrink

NK kaart Winterswijk en WK Diopter wedstrijd bij Spiekerman

Sport

WINTERSWIJK - Op zaterdag 30 september, zondag 1-, vrijdagavond 6-, zaterdag 7- en zondag 8 oktober houdt schietvereniging Buksveld het Nederlands Kampioenschap kaart Winterswijk en Winterswijks Kampioenschap Diopter bij café Spiekerman in Meddo. Er wordt geschoten met luchtbuksen met een open vizier of een diopter vizier op een baan van 9 meter.

Bij deze wedstrijden schieten schutters van schietverenigingen aangesloten bij de Winterswijkse Schiet Bond (WSB) hun resultaten op de Winterswijkse kaart voor Open Vizier of met een Diopter vizier op een speciale Diopter kaart. De schutters schieten uit de vrije hand. Voor met name oudere schutters mag ook in een speciale klasse opgelegd geschoten worden. Daarbij steunt de buks op een in hoogte verstelbare standaard. Ook schutters van andere schietverenigingen uit de Achterhoek worden uitgenodigd om deel te nemen. Er wordt geschoten op een set van 10 kaarten (of 5 kaarten in de laagste klasse) in een aantal resultaat klassen.

Deelname aan deze wedstrijden kost 7 euro per persoon en per discipline. Opgeven voor deelname kan vanaf 20 september via mailadres buksveld@gmail.com

Kaartschieten was en is een populaire sport in de Winterswijk en in de Achterhoek waar in WSB verband ruim 450 schutters in verenigingsverband aan meedoen. Het is een uitdaging om elke wedstrijd weer een goede prestatie te leveren. Concentratie, stabiele houding en trekker-techniek gaan in de Winterswijkse schietsport samen met een gemoedelijk samenzijn. Er zijn in Winterswijk 13 schietverenigingen bij de WSB aangesloten. Voor informatie kunnen belangstellenden de website bezoeken.


schietcompetitie.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal