De jeugdige leden aan het trainen met trainster Elles. Foto: Marlous Velthausz
De jeugdige leden aan het trainen met trainster Elles. Foto: Marlous Velthausz

Open dag bij de badmintonclub

Sport

’S-HEERENBERG – Badmintonclub ’t Seepaerd timmert flink aan de weg en houdt op vrijdag 23 september open dag, want de vereniging wil graag nog meer nieuwe leden scoren. Over een paar jaar vieren ze het gouden jubileum en dat moet groots gevierd worden en het liefst samen met heel veel leden.

Door Marlous Velthausz

Badmintonclub ’t Seepaerd, opgericht in 1975, heeft een stel fanatieke leden waar iedere dinsdagavond eerst de jeugd traint en daarna de senioren trainen of vrij spelen. Jeugdcommissielid Elles Meisters is een van deze fanatiekelingen en vertelt: “We hebben inmiddels al 36 jeugdleden van 4 tot en met 18 jaar, die iedere week weer vol enthousiasme aan hun training beginnen.” 

De club kan echter nog meer leden onderdak bieden, want sporthal Laco is groot genoeg om nog meer kinderen en volwassenen aan het sporten en met name aan het badmintonnen te krijgen. “Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of wil je gewoon lekker sportief bezig zijn samen met anderen, dan is badminton echt iets voor jou. Je hebt vast wel eens badminton gespeeld op de camping of in je eigen achtertuin. Het is een sport dat door jong en oud gespeeld kan worden en intensiever is dan gedacht wordt”, aldus Elles. Het is de snelste racketsport ter wereld, waarbij de shuttle wel een snelheid van 400 km per uur kan halen. Het spel wordt gespeeld in zowel enkel en dubbelspel. Het is de bedoeling om de shuttle over het net in het veld van de tegenstander te slaan. Elles: “Het mooie van deze sport is dat het een laagdrempelige en betaalbare sport is en iedereen kan het leren.”
Badmintonclub ’t Seepaerd doet mee aan de landelijke actie van Badminton Nederland: tien introductielessen voor 25 euro. Onder toezicht van een enthousiaste trainer of begeleider leer je de basisvaardigheden, de spelregels en speel je je eerste wedstrijd. Sportkleding dien je zelf mee te nemen, voor een racket en shuttles wordt gezorgd. Wil je sportief bezig zijn maar vooral veel gezelligheid ervaren met je medespelers? Schrijf je dan vandaag nog in via probeerbadminton.nu.

Elke dinsdagavond wordt getraind in sportcomplex Laco in ‘s-Heerenberg en dan mag iedere geïnteresseerde een kijkje komen nemen. De jeugd traint op dinsdagavond: de beginners vanaf 4 jaar van 17.30 tot 18.30 uur, gevorderden jeugdleden van 18:30 tot 19:45 uur en senioren trainen of spelen wedstrijden van 20:00 tot 22:00 uur. Vijf jeugdteams spelen competitie en bij de senioren zijn ook enkele teams die competitie spelen. “Er wordt geregeld gevraagd of er ook een andere tijdsmogelijkheid zou zijn om te badmintonnen”, vertelt Elles. “Een mogelijke optie zou op dinsdagmorgen zijn van 09:30 tot 10:30 uur. Bij voldoende aanmeldingen zal er dan een nieuwe groep starten. Er is mogelijkheid tot vrij spelen of mee trainen.” Vragen of interesse voor de dinsdagmorgen? Bel of stuur dan een app naar Elles Meisters 06-53691654.

De open dag is op zaterdag 23 september van 10.00 tot 12.00 uur, sporthal Laco in ‘s-Heerenberg. Meer informatie vind je hier

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal