Speelzaal met daarachter de kantine van DSV Relax. Eigen foto
Speelzaal met daarachter de kantine van DSV Relax. Eigen foto

Tafeltennisafdeling DSV Relax uit Didam bestaat 60 jaar

Sport

DIDAM - De tafeltennisafdeling van DSV Relax uit Didam bestaat op 12 november precies zestig jaar. Die heuglijke gebeurtenis moet natuurlijk gevierd worden en dat gebeurt op 18 november met een feestavond in de kantine van de vereniging.

De tafeltennisafdeling werd in 1963 opgericht door drie buren. Een garage diende toen als speelgelegenheid en de tafeltennistafel was zelf gemaakt, van triplex. In 1965 had het ledental zich al verveelvoudigd en men vond onderdak in sporthal De Pol. In datzelfde jaar werd Relax ook lid van de NTTB.
Toen sporthal De Muizenberg werd gebouwd verhuisde de vereniging daar naartoe.
Financieel was dit alles niet mogelijk geweest zonder sponsoring van Asef Fison. Als dank werd toen ook de verenigingsnaam gewijzigd in Asef Relax. Inmiddels was het ledental al gegroeid naar 140. Dit waren de gloriejaren van Asef Relax. Het was ook in deze periode dat Danny Heister zich aanmeldde als lid van de vereniging. Hij groeide uit tot een van de vaste spelers van het Nederlandse team en werd topspeler in Europa.

Magere jaren
Na deze fantastische periode voor Asef Relax volgde een aantal magere jaren, waarbij het ledental terugliep tot onder de vijftig. Ook in omliggende steden en dorpen liep de animo voor tafeltennis steeds verder terug en vielen diverse verenigingen om. Onder de bezielende leiding van het toenmalig bestuur werd tafeltennisvereniging Relax in 1997 uitgebreid met twee nieuwe takken van sport: dynamic tennis en koersbal werden geïntroduceerd.
Omdat de naam T.T.V. Relax de lading niet meer dekte werd bij het 50-jarig jubileum in 2013 een naamswijziging doorgevoerd waardoor de vereniging tegenwoordig bekend staat als Didamse Sport Vereniging Relax, kort gezegd DSV Relax. De vereniging is gehuisvest binnen de Brede School Noord, met een eigen zaal, eigen kantine, eigen kleedkamers en toiletten. Een fantastische en unieke sportlocatie waar de vereniging zeer trots op is.
Meer informatie op de website.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal