Team Eiges Wette. Eigen foto
Team Eiges Wette. Eigen foto

Team Eiges Wette doet voor het eerst mee aan Roparun

Sport

Eerste keer Roparun voor Team Eiges Wette 

MONTFERLAND/REGIO - Over ongeveer 130 dagen start de RopaRun. De Roparun is de langste Estafetteloop ter wereld (ruim 550 km) om geld op te halen voor het goede doel: Zorg aan mensen met kanker.

Tijdens Pinksteren 2024 zullen ruim 200 teams bestaande uit lopers, fietsers, masseurs, chauffeurs en cateringmedewerkers op zaterdag 18 mei 2024 vertrekken vanuit Enschede en vanuit Parijs richting Rotterdam. Zij zullen daar op maandag 20 mei finishen. Om deze sportieve prestatie te kunnen aangaan en een zo groot mogelijk bedrag te kunnen doneren, verbinden sponsoren zich met geld en diensten aan een team. Vanaf het ontstaan van de Roparun in 1992 heeft deze ondersteuning al bijna 100 miljoen euro opgebracht.  

De missie van de Roparun is: ”leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Alle teamleden verplichten zich om hiervoor geld in te zamelen; zij organiseren acties en verkopen loten voor dit goede doel. 

Team Eiges Wette
Regioteam ‘Eiges Wette’ gaat de uitdaging voor de eerste keer aan. Initiatiefneemster om dit team te starten is Ellen Heuveling uit Loerbeek. Inmiddels hebben we het team van 25 personen compleet, allen wonend in Gelderland, tussen Nijmegen, Zutphen en Aalten. ‘Eiges Wette’, staat voor ‘zelf weten’, de lijfspreuk van Ruud. Een hele goede vriend die helaas dit jaar veel te vroeg is overleden aan de gevolgen van kanker.  

“Naast het feit dat wij ons team graag in de spotlights willen zetten om meer naamsbekendheid te genereren is ons grote streven om zoveel mogelijk geld op te halen voor mensen met kanker.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant