Alex Knippers (VVL) , Niels Scheers (VV Stokkum) en Jan Marissink (MVR) slaan de handen ineen. (foto: Roel Kleinpenning)
Alex Knippers (VVL) , Niels Scheers (VV Stokkum) en Jan Marissink (MVR) slaan de handen ineen. (foto: Roel Kleinpenning)

Leden besluit over de voetbaltoekomst

  Sport

Remko Alberink

Stemmen bij MvR, VVL en Stokkum

Ooit waren onderlinge duels tussen MvR, VVL en Stokkum ware veldslagen, de rivaliteit was enorm. Maar tijden veranderen en de saamhorigheid is anno 2018 groter dan ooit. Met het oog op de voetbaltoekomst slaan de clubs, aangemoedigd door de gemeente Montferland, de handen ineen. Jos Marissink (MvR), Niels Scheers (Stokkum) en Alex Knippers (VVL) leggen uit waarom.

S'-HEERENBERG - De sfeer is gemoedelijk in de bestuurskamer van het complex dat nu nog De Boshoek heet. De drie voorzitters zitten ieder in hun eigen clubshirt aan tafel. Nu kan dat nog, beoogd is dat de fusieclub de komende zomer het levenslicht ziet. "Vanaf het eerste contact zaten we als drie voorzitters op een lijn", legt Marissink uit. Met MvR, vernoemd naar kapelaan Marinus van Rooijen, is hij voorzitter van de grootste van de drie clubs.
Niels Scheers van Stokkum is evenals de anderen een warm pleitbezorger van de fusie. "Je hoeft geen universitaire studie gedaan te hebben om te zien dat het op de middenlange termijn geen haalbare kaart meer is om zelf een representatieve vereniging in stand te houden", motiveert Scheers. "In Stokkum is de school al dicht en de jeugd voetbalt al samen met VVL, veel jeugdleden zitten ook bij elkaar op school."
Bij VVL hoort Alex Knippers veel positieve geluiden over de fusieplannen, iets dat door zijn collega's beaamd wordt. Veel liever dan beren op de weg zien, benadrukt het trio de kansen. Knippers; "Bij de fusie kunnen alle leden op hun eigen niveau spelen, met leeftijdsgenoten, zowel bij de jeugd, de dames, de veteranen en de 35+-teams, en ook op zaterdag."
Het trio begrijpt sentimenten uit het verleden. Marissink: "Wij kijken echter naar de toekomst, want in een tijd met teruglopende subsidies willen we ook in de toekomst kunnen blijven voetballen."
Over naam en clubkleuren is bewust nog niets besloten. Scheers: "Dat vind ik ook niet zo belangrijk, ik denk dat het voetbal het belangrijkste is."
Marissink is iets uitgesprokener. "Ik zou het persoonlijk mooi vinden als het sportcomplex de naam van Marinus van Rooijen zou krijgen. Daarnaast is het in 2019 honderd jaar geleden dat in 's-Heerenberg voor het eerst gevoetbald werd bij de toenmalige Berghse Voetbal Vereniging. BVV zou wat mijn betreft best mogen hoor."

Een fusie vereist een aanpassing van de accommodatie op De Boshoek waar gespeeld gaat worden. Nu huurt MvR soms kleedkamers bij de tennisclub, laat staan als er honderden voetballers extra worden gehuisvest. Scheers: "Daarover zijn we in gesprek met de gemeente, die krijgt trouwens de complexen in Stokkum en Lengel weer terug."

Uiteindelijk hebben de komende weken de leden van de drie verenigingen het laatste woord over het fusievoorstel. Wat gebeurt er als de leden ja zeggen, en de gemeente de nieuwe club onvoldoende wil faciliteren? Marissink: "Dan is er echt een probleem."

Meer berichten