Er staan deze maand weer twee grote wielerevenementen op de agenda in de gemeente Montferland. (foto: Leon van Bon)
Er staan deze maand weer twee grote wielerevenementen op de agenda in de gemeente Montferland. (foto: Leon van Bon)

Sportief fietsen door Montferland

  Sport

Op 16 en 23 juni wordt er weer sportief gefietst in Montferland. Enkele duizenden fietsers uit het hele land zullen op deze dagen komen genieten van onze prachtige omgeving. De organisaties van de evenementen doen er alles aan om overlast tot een minimum te beperken, toch moeten voor de veiligheid van de deelnemers wegen afgesloten worden.

MONTFERLAND - Op zondag 16 juni worden er tussen 9:00 en 14:00 uur wegwedstrijden gehouden op het welbekende parkoers dat loopt van 's-Heerenberg naar Zeddam, van Zeddam naar Beek en van Beek weer terug naar 's-Heerenberg. Globaal het parkoers dat eerder ook gebruikt werd voor de Henk Lubberding Classic en het NK Wielrennen. Kleine aanpassing is dat Korensingel en Den Aam in het parkoers zijn opgenomen. Op zondag 23 juni wordt de jaarlijkse Mountainbike Marathon van Wielerfestival Montferland gehouden. Die gaat grotendeels over zandpaden door de bossen, maar zorgt ook voor enkele afsluitingen en belemmeringen, zoals de Peeskesweg tussen Beek en Stokkum en Beekseweg tussen Zeddam en Beek. De weg- en mountainbike wedstrijden samen tellen voor deelnemende bedrijfsteams op tot een Nederlands Kampioenschap voor bedrijven. Op beide dagen is het gebied rondom Specialized aan de Zeddamseweg in 's-Heerenberg het start en finishterrein. Hierdoor zal het bovenste deel van de Zeddamseweg op beide zondagen afgesloten zijn. Op de 16e vanaf de Stokkumsweg, van waaruit de deelnemers komen en op de 23 juni vanaf de Hoge Distelweg. Overal waar sprake is van afsluitingen zijn duidelijke omleidingsroutes aangegeven, op de parkoersen zelf zullen ook parkeerverboden zijn. Bewoners van wijken die ingesloten zijn door het parkoers, kunnen via sluizen het parkoers oversteken op aanwijzing van de verkeersregelaars. Stokkum blijft bereikbaar via de 's-Heerenbergseweg, maar met Stadt Emmerich is ook afgesproken dat de groene grens naar Elten op 16 juni open gaat voor autoverkeer.

De organisatie heeft in een huis aan huis verspreide brief voor aanwonenden gratis deelname aan een van de events aangeboden en ook worden er tal van buurtbrunches langs het parkoers gehouden, gesponsord door de organisatie.
Het start- en finishterrein gaat gezellig worden op beide dagen, met muziek, drank, catering en veel fietsers. Ook bekende namen uit de wielerwereld, zoals Steven Rooks, Maarten Ducrot, Thijs Zonneveld, Jelle Nijdam, Léon van Bon, Gert Jakobs en anderen worden verwacht. Kom rustig een kijkje nemen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden