Foto:

Kevin Elbers wereldkampioen cruiser BMX

  Sport

Kevin Elbers uit Lengel is in Zolder, België wereldkampioen BMX geworden. Na een periode met zwaar blessureleed was het een strijd tegen de klok om op tijd in vorm te komen.

Door een goede begeleiding en hard trainen kwam het goede gevoel steeds meer terug en zette het herstel door. In de maand juli worden de prijzen verdeeld omdat dan het Nederlands, Europees en Wereldkampioenschap wordt verreden.

In Erp werd Kevin Nederlands kampioen op de cruiser (24 inch wielen). Hierna volgde het Europees kampioenschap in Valmeira (Letland) waar de titel overtuigend in de wacht werd gesleept. Dit gaf vertrouwen voor het wereldkampioenschap in Zolder.

Vanwege de extreme temperaturen en het sterke deelnemersveld was deze wedstrijd heel bijzonder en zwaar. De manches gingen goed waardoor het vertrouwen toenam. Na goede races in de 8e, kwart en halve finale werd de finale bereikt.

De start in de finale was niet geweldig en er volgde een prachtige inhaalrace. Op de streep werd de wedstrijd beslist en de wereldtitel in de wacht gesleept. Ook op de 20 inch fiets was er een geweldige prestatie door het podium te halen en de bronzen medaille te ontvangen.

Meer berichten