Den Dam-routinier Bart Baars loopt na vijftien jaar nog graag achter de bal aan in de kelderklasse. Bron: Westendorp
Den Dam-routinier Bart Baars loopt na vijftien jaar nog graag achter de bal aan in de kelderklasse. Bron: Westendorp (Foto: )

'Gelukkig besloten om door te gaan'

  Sport

Roel Tomassen

Het elftal van...

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema's ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

Naam Bart Baars
Woonplaats Varsselder
Geboortedatum 11 juni 1988

1. Club en positie Al vanaf mijn zestiende speel ik in het eerste elftal van Den Dam. Ik ben nu laatste man, maar ooit als aanvaller gestart. De pijntjes beginnen vaker te komen, maar na vijftien jaar stop ik nog niet. Ik ben een liefhebber, ook van de gezelligheid er omheen.

2. Familie Ik woon samen met Loes in Varsselder. We verwachten in maart ons eerste kindje. We worden ouders van een dochter. Zelf heb ik twee zussen, Maike en Ellen. Mijn ouders heten Frans en Meria.

3. Beroep Constructeur bij IA Groep in Duiven, een bouwkundig ingenieursbureau. Ik maak berekeningen voor allerlei constructies, zoals funderingen voor machines in hallen.

4. Muziek Nederlandstalig en top 40. Een echte voorkeur heb ik niet. Naast de Zwarte Cross bezoek ik geen festivals. Ik ben eens bij een concert van Swedish House Mafia geweest.

5. Hoogte- en dieptepunt Een hoogtepunt is lastig met Den Dam. Toen ik als jongeling erbij kwam, deden we bovenin mee in de zesde klasse, maar om de prijzen hebben we daarna nooit meer gespeeld. We zijn al blij met een zege. Het afgelopen seizoen was een dieptepunt. We eindigden als laatste in de kelderklasse. Is dit niveau niet te hoog voor ons, dachten we. We hebben unaniem besloten om door te gaan en gelukkig maar. We hebben al bijna net zoveel punten als vorig seizoen.

6. Beste speler Matthijs de Ligt vond ik vorig seizoen geweldig. Hakim Ziyech doet het dit seizoen heel goed. Ik heb Zlatan Ibrahimovic altijd een mooi figuur gevonden. Hij straalt zoveel zelfvertrouwen uit en maakt het ook nog eens waar. Het blijft niet alleen bij een grote bek hebben.

7. Televisie FOX Sports en voetbaltalkshows als Veronica Inside. René van der Gijp en Kenneth Perez zijn mijn favoriete analisten. Van der Gijp brengt het met humor en Perez is inhoudelijk sterk.

8. Social media Ik heb Snapchat, maar merk dat ik meer van de oudere generatie ben. Facebook gebruik ik bijvoorbeeld vooral als verjaardagskalender.

9. Angst Mijn sportieve angst is dat er nog meer kleine clubs wegvallen. Een uitwedstrijd in Stokkum was vroeger het verst. Misschien is er over vijf jaar zelfs geen derby meer tussen Den Dam en NVC. Dat zou zonde zijn.

10. Vakantie Zo'n anderhalf jaar geleden heb ik met mijn vriendin een rondreis gemaakt door West-Amerika. Dat was zonder meer mijn mooiste vakantie tot dusverre. De natuur was ontzettend divers en Las Vegas was geweldig. Komende zomer gaan we naar New York.

11. Ambitie Als we drie à vier clubs onder ons blijven houden, hebben we het dit seizoen goed gedaan. Hopelijk kan Den Dam zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Helaas is de realiteit dat het steeds lastiger is om als kleine club je hoofd boven water te houden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden