Sprinkhanen-jongeling Mike Boots (rechts) volgt aandachtig de bal in een thuiswedstrijd tegen SVGG. Bron: Sprinkhanen
Sprinkhanen-jongeling Mike Boots (rechts) volgt aandachtig de bal in een thuiswedstrijd tegen SVGG. Bron: Sprinkhanen (Foto: )

'Niet weer tegen degradatie strijden'

  Sport

tekst: Roel Tomassen

Het elftal van...

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema's ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

Naam Mike Boots
Woonplaats Nieuw-Dijk
Geboortedatum 14 augustus 1998

1. Club en positie Hoewel ik één van de jonge jongens ben, is dit al mijn derde seizoen in het eerste elftal. Ik speel op het middenveld. Op welke positie maakt mij weinig uit. Je moet bij Sprinkhanen flexibel zijn, want we spelen zelden wedstrijden achter elkaar met dezelfde elf spelers.
2. Familie Ik woon bij mijn ouders, Marcel en Astrid. Mijn broer Jeffrey en broertje Nick wonen ook thuis. Oma Thea woont bij ons in, maar in een apart deel van het huis.
3. Beroep Schilder voor Roosendaal SchilderGroep uit Beek. Ik doe onderhoudsklussen en soms nieuwbouwprojecten. Het is leuk om zaken mooi te maken en dan waardering te krijgen van mensen.
4. Muziek Nederlandstalige muziek. Zoals van Jannes en Frans Duis. Tussendoor wat hardstyle voor de afwisseling.
5. Hoogte- en dieptepunt De degradatiestrijd vorig seizoen was frustrerend. De hele competitie liep het voor geen meter. We deden ontzettend ons best, maar alle blessures waren te veel van het goede. De nacompetitie was onvermijdbaar. Tegelijkertijd was de beslissende pot tegen Bredevoort een hoogtepunt. We wonnen met 4-0 en toonden aan een vierdeklasser te zijn. Gek genoeg was het mooi om die wedstrijddruk eens mee te maken. Niet dat ik weer tegen degradatie wil strijden, hoor.
6. Beste speler Da's makkelijk: Messi, natuurlijk. Hij is dé voetballer. Als hij wordt aangespeeld, ontstaat er geheid dreiging. In ons team is Sjoerd Duis goed. Door zijn schorsing moeten we het lang zonder hem doen en dat is een gemis.
7. Televisie Als er een bal rolt, kijk ik. Thuis hebben we abonnementen op de sportkanalen van Ziggo en Fox. Ik kijk graag naar de Champions League en Premier League. Op maandagavond is Veronica Inside vaste prik. Bij De Graafschap kijk ik voetbal in het stadion. Een seizoenskaart? Nee, daar moet ik niet aan denken. Soms gaan is meer dan genoeg.
8. Social media Sommigen zetten hun hele privéleven online, ik niet. Ik heb Facebook, Instagram en Snapchat, maar post niet dagelijks. Het is meer in werkpauzes en zo door de berichten gaan.
9. Angst Verschillende medespelers zijn door een zware kruisbandblessure een jaar geblesseerd geweest en nooit meer helemaal de oude geworden. Hopelijk overkomt zo'n ernstige blessure mij niet.
10. Vakantie Afgelopen zomer was ik met vrienden in Chersonissos in Griekenland. We hebben eerder ook in Lloret de Mar en Albufeira vakantie gevierd, maar Chersonissos is mijn tip voor als je met kameraden op zonvakantie gaat.
11. Ambitie We staan negende. Nog een paar plekken stijgen, is reëel. Van de onderste plaatsen blijven we zeker weg. Nacompetitie spelen tegen degradatie gebeurt niet opnieuw.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden