Fred Baars en Louis van Gaal tijdens de opening van het museum in 2017. Sinds die tijd heeft het voetbalmuseum al meer dan € 8.000,00 aan het goede doel geschonken. (foto: Jan Kraaijenbrink)
Fred Baars en Louis van Gaal tijdens de opening van het museum in 2017. Sinds die tijd heeft het voetbalmuseum al meer dan € 8.000,00 aan het goede doel geschonken. (foto: Jan Kraaijenbrink)

Voetbalmuseum maakt twee goede doelen blij

  Sport

Het Voetbalmuseum Home of Football in Braamt heeft rond de jaarwisseling weer mooie giften overgemaakt aan Bergh in het Zadel en ook aan de Stichting Spieren voor Spieren, waarvan Louis van Gaal ambassadeur is. Beide stichtingen hebben inmiddels elk € 1.700,00 op hun rekeningen bijgeschreven gekregen. Het geld is afkomstig van vrijwillige giften van de bezoekers van het Braamtse museum. Sinds 1 juli 2017 heeft het voetbalmuseum al € 8.261,20 uit kunnen keren.

BRAAMT - Fred Baars, die samen met zijn vrouw Els en een flink aantal vrijwilligers het museum heeft opgezet, is zeer tevreden over de belangstelling voor zijn museum. Fred: "Het loopt fantastisch. Tijdens onze laatste bestuursvergadering hebben we de collectebus weer eens gelicht en zagen we dat we over 2019 aan onze beide goede doelen elk € 1.700,00 over konden maken. We hebben tot nu toe 959 bezoekers gehad. Tonnie Abbenhuis was de 857ste, een bijzonder aantal want dat was het aantal wedstrijden dat Ian Callagher voor Liverpool gespeeld heeft. Dat vind ik bijzonder, want Liverpool is mijn favoriete club. Ik hoop dat ze aan het eind van het seizoen eindelijk weer eens Engels kampioen worden, voor het eerst weer na dertig jaar."

Het voetbalmuseum in Braamt wordt steeds groter. Fred Baars krijgt regelmatig artikelen van bezoekers, maar gaat zelf ook op jacht naar nieuwe objecten. Zo gaat hij binnenkort samen met fotograaf/voetbalfanaat Theo Kock naar een voetbalbeurs van Telstar. Het museum bevat meer dan duizend kilo aan attributen uit de voetballerij, van Ajax tot Feyenoord en van De Graafschap tot internationale clubs. Daarbij ook veel spullen van Louis van Gaal zelf, waarmee Fred Baars al sinds de negentiger jaren bevriend is. Het museum is alleen op afspraak te bezoeken. De entree is gratis, maar Fred en zijn mensen rekenen wel op een vrije gift, die fifty/fifty verdeeld wordt onder de beide goede doelen, Spieren voor Spieren en Bergh in het Zadel. Het museum is te vinden aan de Heuvelwijk 10 in Braamt.

homeoffootball.info

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden