’t Peeske-aanvaller Jesse Rosendaal snelt langs een tegenstander. Bron: Ulftse Boys
’t Peeske-aanvaller Jesse Rosendaal snelt langs een tegenstander. Bron: Ulftse Boys (Foto: Ulftse Boys)

'Altijd 100%, want de beste ben ik niet'

  Sport

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema's ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

Door Roel Tomassen

Naam Jesse Rosendaal
Woonplaats Doesburg
Geboortedatum 7 februari 1995

1. Club en positie Spits bij 't Peeske. Als rechtsbuiten kan ik ook uit de voeten, maar ik speel het liefst in de punt van de aanval. Ik ben niet zeker van een basisplaats, maar blijf altijd 100% geven. Dat is ook de reden dat ik het eerste elftal heb gehaald, want de beste speler ben ik niet. Ik moet het hebben van mijn fanatisme. Dat niet iedereen in het amateurvoetbal even fanatiek is, ergert mij soms.

2. Familie Ik woon sinds een half jaar in Doesburg samen met mijn vriendin, Shannen. Komende zomer verwachten we ons eerste kindje. Op onszelf wonen, is heerlijk. Lekker doen wat we willen.

3. Beroep Glazenzetter bij Rosendaal SchilderGroep in Beek. Ik doe dit werk al tien jaar, dus je kunt gerust zeggen dat het mij goed bevalt.

4. Muziek Interesseert mij niet. Ik luister er bijna nooit na. Rijdend naar een klus staat Qmusic erop, maar puur omdat die zender overal bereik heeft.

5. Hoogte- en dieptepunt De titel in 2018 met 't Peeske in de vijfde klasse is mijn hoogtepunt. We hebben flink feest gevierd. Ik moest het dat seizoen doen met invalbeurten, maar vierde net zo hard mee. Dat Ajax afgelopen seizoen in de slotseconden de Champions League-finale misliep, is mijn dieptepunt. Ik ben Ajacied en baalde enorm.

6. Beste speler Rafael van de Vaart. Als klein jochie keek ik altijd naar hem en al zijn mooie doelpunten zijn mij bijgebleven. Als we het over amateurvoetbal hebben, ga ik voor de maker van deze rubriek. Ik heb jaren in het tweede elftal van 't Peeske samengespeeld met hem. In het veld liep hij erbij als een ouwe vedette. We noemden hem 'Stief', omdat hij niet fatsoenlijk kan rennen.

7. Televisie Doe ik niks mee. Een televisie van 65 inch heb ik gekocht, maar ik vind het tijdsverspilling en heb er geen zin in. Op Netflix ben ik niet verder gekomen dan twee series: La casa de papel en Vis a Vis of zo.

8. Social media Ik heb accounts op Facebook, Instagram en Snapchat. Een favoriet heb ik niet. Op alledrie ben ik actief.

9. Angst Knopen doorhakken en keuzes maken, denk ik. Vooral als ik veel geld ga uitgeven, zoals bij een huis kopen. Ik wil er dan helemaal zeker van zijn dat het mij wat oplevert.

10. Vakantie Met de schoonfamilie ga ik elk jaar naar Spanje. Vorige maand was ik op skivakantie in Oostenrijk. Wintersport heeft mijn voorkeur, omdat je dan meer uit je vakantie haalt. Je staat elke ochtend om 09.00 uur op de latten. Dat voelt beter dan overdag uitbrakken op het strand na een nacht doorhalen.

11. Ambitie Onze seizoensstart was prima. Het liefst ga je dan voor de nacompetitie, maar ik vrees dat dit niet meer gaat lukken. We staan nu in de middenmoot en komen ook niet meer in de problemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden