Terwijl zijn teamgenoot wordt afgestopt, probeert FC Bergh-speler Rick Pennards (links) er met de bal vandoor te gaan. Bron: Lia Fierkens
Terwijl zijn teamgenoot wordt afgestopt, probeert FC Bergh-speler Rick Pennards (links) er met de bal vandoor te gaan. Bron: Lia Fierkens (Foto: Lia Fierkens)

'We hadden hoger moeten staan'

  Sport

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema's ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

Naam Rick Pennards
Woonplaats 's-Heerenberg
Geboortedatum 11 mei 1999

door Roel Tomassen

1. Club en positie FC Bergh speel ik als verdedigende middenvelder. Het is mijn favoriete plek, omdat ik dan het spel mooi kan verdelen.

2. Familie Ik woon bij mijn ouders Wilco en Elles. Ik heb een zus die in Amsterdam woont, Lisanne. Mijn broer heet Marc. Hij heeft lang in het eerste van MvR gespeeld en gaat binnenkort voor een jaar naar Australië. Rowan is mijn vriendin.

3. Beroep Student Commerciële Economie op de HAN in Arnhem. Ik zit in het vierde jaar en hoop volgend jaar rond deze tijd klaar te zijn. Wat ik daarna ga doen, weet ik nog niet. Ik twijfel tussen gaan werken in de marketing of sales óf een masterstudie.

4. Muziek Amerikaanse rap. Mijn favoriete rapper is Travis Scott, één van de leiders van de New School. Maar ook naar oudere rappers als Notorious B.I.G. luister ik graag.

5. Hoogte- en dieptepunt In mijn eerste jaar bij MvR A1 ben ik kampioen geworden. Een jaar later promoveerde ik met het eerste elftal van MvR naar de derde klasse. Als tweedejaars A-junior deed ik in de tweede seizoenshelft vaak mee bij het eerste, dus ook voor mij was het feest. Dieptepunt was de degradatie vorig seizoen met MvR in de nacompetitie tegen Jonge Kracht.

6. Beste speler Ik kan Messi of Ronaldo noemen, maar dat zijn geen spelers waar ik wat van kan leren. Behendig en snel ben ik toch niet. Nee, doe mij maar een Axel Witsel van Borussia Dortmund of Sergio Busquets van FC Barcelona. Zij zijn niet heel aanwezig in een wedstrijd, maar zijn ijzersterk en slim. Qua Nederlanders geniet ik van Frenkie de Jong.

7. Televisie Doordeweeks met studie en voetbal kom ik er bijna niet aan toe. Op zaterdag installeer ik mijzelf nog weleens op de bank voor een Premier League-middagje. Ik kijk dan gemakkelijk vanaf een uurtje of één tot in de avond Engels voetbal. De zaterdag is sowieso een voetbaldag, want 's ochtends ben ik met teamgenoot Kees Mijnen ook trainer van FC Bergh JO 15-2.

8. Social media Vooral scrollen. Op Facebook, Instagram en groepschats op Snapchat. Zelf iets posten, doe ik bijna nooit.

9. Angst Carnaval missen. Carnaval vieren met vrienden zit in mijn systeem. Op donderdagavond bij FC Bergh is de aftrap en we gaan door tot de pop in de fik gaat op dinsdagavond. Natuurlijk lopen we op zondag ook mee in de optocht.

10. Vakantie Samen met mijn vriendin ben ik afgelopen zomer in Mexico geweest. Komende zomer gaan we rondreizen op Bali in Indonesië. Backpacken hebben we vaker gedaan en bevalt ons.

11. Ambitie De ambitie was meedoen om promotie, maar het valt tegen. We hadden hoger moeten staan, hoewel ons team vrij nieuw en jong is. Misschien kunnen we nog iets in de derde periode, maar in promotie geloof ik niet meer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden