Zondag 22 december gaat de jubileumvoorstelling De IJskoningin in première bij Het Land van Jan Klaassen. (foto: Roel Walta)
Zondag 22 december gaat de jubileumvoorstelling De IJskoningin in première bij Het Land van Jan Klaassen. (foto: Roel Walta)

Poppentheatershow ter ere van jubileum

  Toerisme

Zondag 22 december gaat de nieuwe poppentheatervoorstelling De IJskoningin in premiere in Het Land van Jan Klaassen in Braamt. De IJskoningin is onderdeel van een reeks nieuwe poppenkastvoorstellingen ter ere van het veertigjarig jubileum van het kinderpretpark.

BRAAMT - Het verhaal van De IJskoningin gaat over gestolen ijskristal. Daardoor smelt het ijs. Jan Klaassen helpt Willy Walrus en Duikeltje met het terugbrengen van het ijskristal zodat de schaatswedstrijd in de poppenkast door kan gaan. De kinderen worden op een speelse manier meegenomen in de fantasiewereld van de poppenspeler.

Moderne speltechnieken

Door middel van moderne lichttechnieken en winterse muziek, waant het publiek zich in het land van de ijskoningin. Het decor en de poppen worden door de poppenspelers zelf gemaakt in het atelier van Het Land van Jan Klaassen. Het Land van Jan Klaassen heeft het grootste poppentheater van Nederland. Het theater is uitgerust met de nieuwste technieken qua verlichting en geluid. Zo wordt tijdens de voorstelling bijvoorbeeld gebruikt gemaakt van projectie op een flatscreen.

Jubileum

In 2018 vierde het kinderpretpark haar veertigjarig jubileum. Ter ere van dit jubileum zijn meerdere nieuwe poppenkastvoorstellingen gemaakt. Marius Prein vestigde in 1978 zijn poppentheater in Doetinchem. Een glijbaan, klimrek en schommel waren de eerste speeltoestellen. In 1995 is het park wegens ruimtegebrek verhuisd naar het recreatiegebied Stroombroek. Inmiddels is de speeltuin van toen uitgegroeid tot een waar pretpark voor jonge kinderen en vermaakt het jaarlijks grote aantallen met bezoekers. Zowel uit de regio, als ver daarbuiten. De basis van het pretpark is nog steeds poppenspel. Om het centrale figuur Jan Klaassen is het pretpark opgebouwd en gethematiseerd. De IJskoningin is tijdens de kerstvakantie van 22 december 2019 tot en met 5 januari 2020 bijna iedere dag te zien in Het Land van Jan Klaassen.

Meer berichten