De film Amazing Grace, een 47 jaar oude concertregistratie van de Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin, is dinsdag 28 januari te zien in het Barghse Huus. (foto: PR)
De film Amazing Grace, een 47 jaar oude concertregistratie van de Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin, is dinsdag 28 januari te zien in het Barghse Huus. (foto: PR) (Foto: PR)

Concertfilm Amazing Grace in Barghse Huus

  Toerisme

Dinsdag 28 januari draait Barghse Huus de concertfilm Amazing Grace. Amazing Grace is een eenvoudige concertregistratie van het gelijknamige best verkochte gospelalbum tot nu toe. Tegelijk zoveel meer dan dat.

van de redactie

'S-HEERENBERG - De Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin wilde na haar doorbraak een album opnemen met de muziek uit haar jeugd, met de gospelliederen die haar als domineesdochter met de paplepel waren ingegoten. Op een avond in januari 1972 toog ze samen met het Southern California Community Choir van dominee James Cleveland naar de afgeladen New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles. In haar kielzog volgde filmmaker Sydney Pollack en aangesteld als regisseur van een oorspronkelijk voor tv bedoelde concertregistratie. 47 jaar na dato is het resultaat niet meer enkel te beluisteren, maar ook te zíen. Amazing Grace is te zien om 13.30 en 20.00 uur. Een registratie die uitnodigt om op te staan en mee te zingen en dansen en gewoon laat zien wat er tijdens die twee avonden gebeurde, zonder interviews, zonder duiding achteraf. Tickets zijn voor € 7,00 verkrijgbaar via onderstaande site.

iedereenwelcom.nl/film-theater

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden