Foto:

Lintje verrast verenigingsman Derksen

  Verenigingen

Elsie Schoorel

Koninklijke Onderscheiding

Schutterij Sint Antonius zette op zaterdagavond 5 januari een aantal jubilarissen in het zonnetje. Rein Derksen was een van de leden die gehuldigd werd, maar hem stond ook nog een grote verrassing te wachten. Burgemeester Peter de Baat benoemde Derksen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

NIEUW-DIJK - In restaurant Steak'm kon St. Antonius heel wat jubilarissen eren die veertig, vijftig, of zelfs zestig jaar lid zijn. Vol trots kregen zij een onderscheiding van de schutterij opgespeld door burgemeester De Baat. Zo verging het ook Rein Derksen (1951). Voorzitter Ron Derksen: "Als neven onder elkaar weten wij hoe het voelt om zo in de aandacht te staan. 51 jaar lid van onze schutterij, dames en heren, waarvan zes jaar penningmeester en maar liefst zestien jaar voorzitter!"

Lange rij functies

Derksen ging na dit eerbetoon weer terug naar zijn plekje, maar werd even later alweer opgehaald door de officieren van de schutterij. Nu nam de burgemeester het woord: "Beste Rein, het is voor mij een grote eer om jou vandaag te mogen toespreken. Jouw jongste functie is naar ik begreep beheerder van de Meikever. Dat is een functie in een lange rij en daar willen we vanavond bij stilstaan. Sinds 2014 ben je voorzitter van de Schutterskring Montferland. Zo hebben wij elkaar ook leren kennen, bij een Kringdag. Ik kan me dat nog heel goed herinneren. Jij bent iemand die zijn zaken voor elkaar heeft en voor iedereen klaarstaat."

Lees het complete artikel in het Montferland Journaal van dinsdag 8 januari 2019

Meer berichten