Geert Stienissen samen met zijn vrouw Ans en burgemeester Peter de Baat. (foto: Karin van der Velden)
Geert Stienissen samen met zijn vrouw Ans en burgemeester Peter de Baat. (foto: Karin van der Velden)

Onderscheiding voor Geert Stienissen

  Verenigingen

Tijdens de pronkzitting van de Vrolijke Drammers op zaterdag 11 januari, reikte reikte burgemeester Peter de Baat een Koninklijke Onderscheiding uit aan Geert Stienissen. Stienissen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Al decennia lang zet hij zich in voor de leefbaarheid in Loil.

NIEUW-DIJK - Burgemeester Peter de Baat begint zijn toespraak met de opmerking: "Als je iemand tegenkomt die z'n kop boven het maaiveld uitsteekt, aai 'm dan over z'n bolletje." De bezoekers aan de pronkzitting van De Vrolijke Drammers moeten erom lachen. De Baat roemt Stienissen als creatief en verbindend, maar ook bescheiden: "Hij is er wanneer je hem nodig hebt en je doet nooit vergeefs een beroep op hem."

Geert Stienissen (60) is al 35 jaar heel actief in het vrijwilligerswerk in Loil. Sinds 1985 zet hij zich in voor de Kontaktraad, een vereniging die het algemeen belang dient van het kerkdorp Loil. Stienissen vervult er vaak een voortrekkersrol. Zo hield hij in 2017 een dorpsbrunch, waar maar liefst vierhonderd Loilenaren aan deelnamen.

In hetzelfde jaar werd hij bestuurslid van carnavalsvereniging De Vrolijke Drammers, waar hij als penningmeester de financiële boekhouding altijd op orde had. De facturatie van 250 advertenties voor de jaarlijkse Drammerskrant was zijn een van zijn verantwoordelijkheden. Maar liefst 34 jaar is hij de kartrekker geweest voor het organiseren van vele pronkzittingen. Vorig jaar stopte Stienissen als penningmeester bij de carnavalsvereniging. Bij zijn afscheid werd hij benoemd tot erelid en kreeg hij een speldje voor zijn verdiensten.

Lees het complete artikel in Montferland Journaal van dinsdag 13 januari 2020

Meer berichten