Edwin Wissink is de 53ste prins van De Vossenjagers. Hij zal het aanstaande carnaval in Vossendarp regeren met de leus: Wi-j Proosten d'r op! (foto: PR)
Edwin Wissink is de 53ste prins van De Vossenjagers. Hij zal het aanstaande carnaval in Vossendarp regeren met de leus: Wi-j Proosten d'r op! (foto: PR)

Edwin is de nieuwe prins De Vossenjagers

  Verenigingen

Afgelopen zaterdag 18 januari en zondag 19 januari werd voor de 53ste keer de prins van Carnavalsvereniging De Vossenjagers bekend gemaakt. Prins Edwin de tweede, Edwin Wissink, zal dit 53ste jaar samen met zijn hofdames Annet Berntsen en Joëlle de Lange de scepter zwaaien over het Vossendarp met zijn motto Wi-j Proosten d'r op.

van de redactie

AZEWIJN - Het prinspresentatieteam van Carnavalsvereniging De Vossenjagers had ook dit jaar weer een zeer mooi thema gevonden om als inspiratie te gebruiken. De president van de Vossenjagers (Edwin Wissink, red.) was de prinsenketting van de nieuwe prins kwijt geraakt in de laak. Hij had twee magneetvissers - Yannick Jansen en Sven Kock - in het geheim de opdracht gegeven om met hun hengels met magneten eraan te kijken of ze de ketting weer terug konden vinden. Ze hielden eerst van alles naar boven, de uitlaat van de wagen van Gertjan Arendsen, die had ooit vergeten de rem op auto te zetten. Daarna de sleutels van de oude combo van Bartjeroen Jansen, het onderstel van de kinderwagen van Miranda Jansen, een wiel van de fiets van boertje Venhoeven.

Opblaaspop

Ondertussen was ook Kevin Thomassen in zijn duikersoutfit in de laak gesprongen. Hij had in het geheim van de president een opdracht gekregen om te zoeken naar de ketting. Hij haalde ook van alles naar boven. De stenen van Mark Römer en de opblaaspop van Rens Scholten, maar die bleek erg beschadigd te zijn. Als klap op de vuurpijl de iets grotere lingerie van Saskia Giesen en Monique Nieling die ze verloren waren tijdens een boottochtje op de laak met het dagje uit van de Jägerwiefkes . Zoals altijd zat ook de altijd zeer rustige visser Raymond Messing op zijn vaste stek en had zijn hengel uitgeworpen. Door alle drukte aan en op de laak waren ook de twee buutbewoners Gert Venus en Marjan Pruis naar buiten gekomen. Ze zagen al die spullen liggen die de jongens uit de laak gehaald hadden. Samen met Raymond gingen ze na waar de spullen overal van konden zijn. Ook het rooie jasje van de president was naar boven gevist en volgens Marjan was die de president te klein geworden proberen.

Omroep Gelderland

Doordat Yannick hun vondsten per abuis op de buurtpreventie-app had gezet in plaats van zijn familie-app, had dit weer de aandacht getrokken van de plaatselijke correspondent van Omroep Gelderland Narel keizer en die kwam met een camera om te filmen wat er toch allemaal aan de hand was. Ondertussen bleven Kevin, Yannick en Sven zoeken naar de ketting, maar ze vonden wel de prinsenketting van Betsy Schadron, een tokkieketting en een fietsketting. Ook vonden ze het liefdesslotje van Berend en Marietje Bolder uit 1954. Toen kwam Kevin Thomassen voor de laatste keer boven met een smerig hoopje ijzer. Narel pakte het en zag dat het een prinsenketting was, ze maakte het schoon en zag dat de naam van de nieuwe prins erop stond. Daar kwam plotseling prins Edwin de tweede samen met zijn hofdames Annet Berntsen en Joëlle de Lange het toneel op.

Lees het complete artikel in het Montferland Journaal van dinsdag 21 januari 2020

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden