Het plangebied. Foto: Provincie Gelderland
Het plangebied. Foto: Provincie Gelderland Provincie Gelderland

Digitale bijeenkomst over plannen N812 bij Beek

Vervoer

BEEK - Provincie Gelderland houdt een digitale bijeenkomst over groot onderhoud aan de N812 van Babberich tot aan N335 in Beek. Dit groot onderhoud staat gepland voor 2023. Onderdeel hiervan is ook het verbeteren van de verkeersveiligheid op een aantal plekken aan de N812. De plannen worden toegelicht tijdens een digitale informatiebijeenkomst op woensdag  26 januari van 19.00 tot 20.00 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden.

Tijdens de digitale bijeenkomst kunnen mensen reageren op de ontwerpplannen van provincie Gelderland en vragen stellen aan medewerkers van provincie Gelderland. Deze ontwerpplannen zijn nog niet definitief en zijn een uitwerking van de voorgestelde maatregelen. Tijdens de bijeenkomst zijn ook inhoudelijke specialisten aanwezig voor het beantwoorden van vragen.
Provincie Gelderland onderzocht de knelpunten rond de N812. Naast het onderhoud van het asfalt wil provincie de verkeersveiligheid verbeteren. Zo gaat speciaal voor de veiligheid van fietsers het fietspad aan de noordzijde van de N812 verbreed worden tussen Babberich en het sportpark. Fietsers hoeven dan niet meer over te steken en kunnen dan in twee richtingen veilig van en naar het sportpark fietsen.
Daarnaast komt er een middengeleider op de N812 ter hoogte van bedrijventerrein Transito, zodat weggebruikers vanuit Montferland worden gestimuleerd om hun snelheid aan te passen naar 60 km/uur.
Op het kruispunt N812 met de N335 moet het verkeer moet tijdens de ochtendspits lang wachten. Daarom wordt dit kruispunt vervangen door een rotonde.
Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk woensdagmiddag 26 januari 2021, 12.00 uur aanmelden via de link op www.gelderland.nl/n812. Wanneer er meer dan 25 geïnteresseerden zijn, wordt op diezelfde avond om 20.30 uur nog een tweede sessie gehouden

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal