Inchecken in de bus. Foto: Marcel Jurian de Jong
Inchecken in de bus. Foto: Marcel Jurian de Jong Marcel Jurian de Jong

Telefonisch spreekuur en online les over reizen met openbaar vervoer

Vervoer

REGIO - De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en 55+, uitleg over reizen met trein en bus aan leeftijdsgenoten.

Op deze manier helpen ze het reizen met openbaar vervoer laagdrempeliger te maken voor wie hier hulp bij kan gebruiken. Momenteel zijn de fysieke inloopspreekuren geannuleerd, maar met vragen over reizen met het openbaar vervoer kan men nog wel terecht bij OV-ambassadeurs!. Ook kan eenieder (gratis) meedoen aan de interactieve online informatiebijeenkomst over het gebruiken van het openbaar vervoer.

55-plussers kunnen gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Op doordeweekse ochtenden en op enkele vaste middagen en avonden zitten OV-ambassadeurs klaar om telefonisch OV-vragen te beantwoorden. Maak gebruik van het telefonisch spreekuur en bel 038 – 303 70 10. Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur Dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.00 uur. Maandag en woensdag van 18.30 tot 20.00 uur.

Online informatiebijeenkomst
(Opnieuw) leren reizen met het openbaar vervoer Is reizen met het openbaar vervoer even geleden? Of wordt dit een eerste keer? Het lijkt misschien onduidelijk hoe reizen met bus en trein precies werkt. Gelukkig valt het heel erg mee. Tijdens de interactieve online informatiebijeenkomst wordt hier alles over uitgelegd. En wordt duidelijk dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is. Er zijn interactieve bijeenkomsten gepland op: woensdag 16 februari en dinsdag 15 maart.
In een klein groepje legt een OV-ambassadeur stapsgewijs uit hoe het aanvragen van een OV-chipkaart werkt en gebruiken van de OV-chipkaart in het openbaar vervoer gaat. Via een online verbinding. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en ervaren OV-gebruikers, die andere senioren wegwijs maken in het openbaar vervoer. De informatiebijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt maximaal een uur.

Voor het deelnemen aan deze bijeenkomst hebben deelnemers een telefoon, tablet of computer nodig met camera en microfoon. Na aanmelding via e-mail ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of telefoon 038 – 45 40 130 ontvangen deelnemers een inlogcode. Wie niet precies weet hoe een inlogcode werkt, kan telefonisch op weg geholpen worden.

Na deze bijeenkomst bestaat de mogelijkheid om een afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor uitleg op het station en het maken van een proefreisje onder begeleiding. Deelname is gratis. De deelnemer betaalt alleen zelf de reiskosten.
OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en zelf OV-gebruikers. Zij zijn ervaren in het wegwijs maken van andere senioren in het OV.

www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant